Brussels Airlines stuurt smurfen de lucht in

Reizigers kunnen vanaf zaterdag met de smurfen het luchtruim kiezen. Het vijfde iconische vliegtuig van Brussels Airlines staat na zeven maanden klaar om zijn Belgische kleuren uit te dragen in Europa en de rest van de wereld. Het beschilderde A320-vlieguig krijgt de naam “Aerosmurf” en had zaterdag heel bijzondere piloten achter de stuurknuppel.

pjv, belga

Zeven maanden, 1.415 ingezonden ideeën en 14 verfdagen na de start van de Belgian Icon-wedstrijd is het vijfde iconische vliegtuig van Brussels Airlines klaar om België te promoten in Europa en de wereld. De “Aerosmurf” werd zaterdag onthuld door Brussels Airlines en er waren voor de gelegenheid enkele smurfen uitgenodigd om het feestje luister bij te zetten. Het Smurfen-design is van de hand van de Italiaanse Marta Mascellani en moet passagiers to the home of the smurfs brengen, aldus de tekst die op de flank van het A320-vliegtuig staat.

“De Smurfen, die dit jaar hun 60ste verjaardag vieren, zijn één van de meest populaire tekenfiguurtjes van België en zijn dus de ideale vliegende ambassadeur voor België”, aldus de luchtvaartmaatschappij. “Vanaf morgen brengt Aerosmurf - samen met de vier andere Belgian Icons Rackham (Kuifje), Magritte, Trident (Rode Duivels) en Amare (Tomorrowland) - de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen