Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk. © RV

Terwijl hij WK wint, maakt z'n vriendin debuut op unief. Oumaïma en Remco Evenepoel: tegenpolen, buren én geliefden

Ze was erbij toen hij Europees kampioen werd, maar gisteren niet: terwijl haar lief Remco Evenepoel in Innsbruck de wereldtitel binnenreef, maakte Oumaïma Rayane haar debuut op de unief. Eén oog op de prof, het andere op de laptop, voor de spectaculairste zege die ze haar Remco ooit zag rijden. Ongewoon, maar zo is ook dit koppel. Zij bokst, hij fietst. Zij doet Handelswetenschappen, hij topsport. Haar familie is Marokkaans, de zijne oer-Vlaams. Twee verschillende werelden. Uit - tóch - eenzelfde straat in Schepdaal.

4 reacties

  • Tiziana Troukens

    6 jaar geleden
    Ik denk dat hij ook nog studeert, maar met topsportstatuut... iets met sportfysiologie
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Ik dacht gelezen te hebben dat hij ook nog studeerde. Is hij gestopt? Mooi koppel.
  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Proficiat en veel geluk aan het jonge koppel. Dit is de ware vorm van integratie.
  • mike milan

    6 jaar geleden
    Mooi normaal meisje niks verkeert aan.....
  1. PREMIUM

    Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

    Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".