Op de Breitscheidplatz in Berlijn begonnen de leerlingen van Stella Matutina plots te dansen voor hun leerkracht Wanda Broeckx.© Vicky Hellebosch

Laatstejaars Stella Matutina verrassen leerkracht met flashmob op schoolreis in Berlijn

Wuustwezel -

Tijdens de eindejaarsreis naar Berlijn vierden de 87 leerlingen van het zesde middelbaar van het Stella-Matutina Instituut het naderende pensioen van hun leerkracht Wanda Broeckx. Ze verrasten haar met een flashmob op het nummer ‘Shut up and dance’.

Met een rijke geschiedenis van reizen met de leerlingen, begon Wanda’s avontuur in de jaren tachtig. Toen stond de Berlijnse muur er nog. Al snel volgden enkele reizen naar Berlijn. Sinds 1992 organiseerde ze maar liefst twaalf uitgebreide reizen naar Italië en verschillende andere trips naar onder meer Barcelona, de Provence en Lissabon.

De reizen naar Berlijn zijn, onder leiding van Wanda, sinds 2012 wél een vaste traditie geworden binnen de school. “Haar vakgebied Duits maakte de organisatie alleen maar gemakkelijker. Haar genegenheid voor de leerlingen, haar enthousiasme en opgewekte karakter zorgen ervoor dat Wanda voor altijd in de herinneringen zal voortleven van zowel de leerlingen als de collega’s”, meent collega Vicky Hellebosch en titularis van de zesdejaars.

Leerkracht Wanda Broeckx was erg verrast en geëmotioneerd met de flashmob in Berlijn.© Vicky Hellebosch

Shut up and dance

Als blijk van waardering voor hun juf bedachten de leerlingen een verrassende flashmob. Ze brachten die op het nummer ‘Shut up and dance’. “Na weken van voorbereiding verrasten ze Wanda hiermee op de Breitscheidplatz in Berlijn. De warme temperaturen zorgden voor een ongekende sfeer. Met de glimlach, maar ook geëmotioneerd bedankte ze de leerlingen. ‘Deze Berlijnse reis is de kers op de taart, maar dan één met extra veel slagroom’, bekende ze.”

De leerlingen sloten de reis af met de hartverwarmende woorden: “We love you Wanda, we do!” (ella)

De leerlingen bedanken juf Wanda.© Vicky Hellebosch

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners