Els De Schepper terug op het podium na lange lijdensweg en foute diagnose: “Wees kritisch als je een kortingscode krijgt van een dokter!”

Els De Schepper was maandenlang buiten strijd, maar ze vocht terug en is nu weer klaar om op het podium te staan. In september lanceert ze een nieuwe show én een bijhorend boek, maar eerst vertelt ze over haar lange lijdensweg.

Guy Van Vliet

Elke nacht elf uur slapen en toch moe zijn, een stem die het liet afweten, een geheugen dat haar in de steek liet: Els De Schepper was er een klein jaar geleden slecht aan toe. Depressie en burn-out, was de diagnose die ze kreeg. Een arts schreef haar infusen en een reeks supplementen voor.

“En dan was er iets raar aan de hand. Ik kreeg een blad met een unieke kortingscode van 10 procent, als ik supplementen online bestelde. Waarschijnlijk is het zo, en dat lijkt een wijdverspreide praktijk, dat de dokter 20 tot 40 procent krijgt voor elk voorgeschreven supplement”, vertelt De Schepper.

LEES OOK. Els De Schepper moet theatertour jaar uitstellen door ziekte: “Emotioneel en financieel niet gemakkelijk, maar alles komt goed”

“Mogelijk belangenconflict”

“Dan is er mogelijk een belangenconflict, want die dokter kan veel verdienen. Ik wil mensen waarschuwen: als een dokter een kortingscode geeft, wees dan kritisch”, adviseert De Schepper, die na raadpleging van een andere arts een heel andere diagnose kreeg. Ze was niet depressief, ze had long covid. Dankzij de juiste behandeling is ze nu weer aan de beterhand.

“Ik wil vertellen wat er allemaal gebeurd is, maar onthou vooral: ik ben terug en ik ga opnieuw spelen. I’m back”, beklemtoont Els, waarna ze hier haar verhaal doet. Nu ze weer op krachten is, keert ze in het najaar terug, met haar nieuwe show Wat doe ik hier?!. Daarin ontvangt ze telkens een andere BV, terwijl het publiek actief bij de show betrokken wordt.

‘Wat doe ik hier?!’, vanaf september op Vlaamse tournee, www.elsdeschepper.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen