Formule 1

Max Verstappen schrijft 5e GP-zege van 2024 op zijn naam

© getty

Max Verstappen reed van start tot finish aan de leiding in de GP van Emilia-Romagna, al kwam Lando Norris nog fel opzetten in het slot.

red

Wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) heeft zondag de zege gepakt in de Grote Prijs Formule 1 van Emilia-Romagna, de zevende WK-manche van het seizoen. De 26-jarige Nederlander vertrok vanop poleposition op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola en bolde uiteindelijk ook als eerste over de eindmeet. Het was alweer zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Lando Norris (McLaren) legde Verstappen het vuur aan de schenen en strandde uiteindelijk op minder dan een seconde. Charles Leclerc (Ferrari) vervolledigde het podium op net geen acht seconden.

Vorig jaar werd de Grote Prijs van Emilia-Romagna afgelast door de zware regenval en overstromingen in Noord-Italië. In de jaren voordien wonnen Lewis Hamilton (2020) en Max Verstappen (2021 en 2022). Het was nog maar de vierde editie van de GP van Emilia-Romagna zondag. 

WK-leider Verstappen diept dankzij de winst zijn voorsprong in het algemeen klassement verder uit. Volgende week zondag staat de klassieker op het stratencircuit in Monaco op het programma.