© PHOTOPQR/L'UNION DE REIMS/MAXPPP

Will Still en Reims in onderling overleg uit elkaar: “Ik zal deze club eeuwig dankbaar zijn”

Het avontuur van Will Still bij Stade de Reims zit erop. Dat hebben de trainer en het bestuur van de club in onderling overleg beslist. Ook voor zijn jongere broer Nicolas, T2 bij Reims, is het verhaal bij de champagneclub voorbij.

Koen Frans

Will Still had bij Reims nog een contract tot de zomer van 2025. De voorbije winter werd de 31-jarige ex-coach van Lierse en Beerschot al in verband gebracht met een heleboel andere clubs, maar Still benadrukte meermaals dat hij zijn contract bij Reims wilde respecteren. Na enkele mindere resultaten heeft het clubbestuur nu samen met Still beslist dat er toch vroegtijdig een punt wordt gezet achter de samenwerking.

Vorig jaar nam Still in oktober het hoofdtrainerschap bij Reims over van Oscar Garcia, de huidige trainer van OH Leuven. Still gooide meteen hoge ogen door met Reims liefst 19 wedstrijden op een rij ongeslagen te blijven in de Ligue 1. De club stond net boven de degradatieplaatsen toen Still het roer overnam en eindigde uiteindelijk nog elfde. Ook dit seizoen presteerde Reims lange tijd boven de verwachtingen. Het stond op een bepaald moment zelfs derde. Maar in 2024 keerde het geluk. Reims kon dit jaar amper drie keer winnen en kreeg zondag nog een pak slaag op bezoek bij Clermont Foot, de laatste in de stand. Daardoor zakte Reims naar de elfde plaats. Europees voetbal lijkt veraf.

Still reageerde zelf al kort op de clubwebsite: “Ik zal Stade de Reims eeuwig dankbaar zijn, evenals iedereen die direct of indirect bij de club betrokken is. Ik wil in het bijzonder alle spelers bedanken met wie ik heb mogen samenwerken, alle coaches, de technische en medische staf en de stewards, maar ook en vooral de supporters van deze prachtige club. Onze ongeslagen reeks van 19 wedstrijden vorig seizoen en de spectaculaire thuiswedstrijden zullen me voor altijd bij blijven. Ik zal ook altijd supporter blijven van Rood en Wit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer