Bar Haçienda moet zeker twee weken de deuren sluiten.© Dirk Vertommen

Burgemeester sluit Bar Haçienda op Korenmarkt wegens overlast: “We kregen meldingen van druggebruik en -handel”

Mechelen -

Mechels burgemeester Bart Somers (Voor Mechelen) laat danscafé Bar Haçienda op de Korenmarkt voor twee weken sluiten. Volgens de burgervader zorgt de horecazaak, die een kleine twee jaar geleden opende, voor overlast. De politie moest er regelmatig tussenkomen voor druggerelateerde feiten.

LEES OOK: Burgemeester weigert vergunning voor twee horecazaken in hartje Mechelen: “Schimmige zaken moeten eruit”

In september 2022 opende op de Korenmarkt in Mechelen Bar Haçienda. Het danscafé moest een plek worden waar vooral een relatief ouder publiek terecht kon. Maar een kleine twee jaar na de opening, legt Mechels burgemeester Bart Somers de zaak een tijdelijke maar gedwongen sluiting op. Het danscafé moet al zeker twee weken de deuren gesloten houden.

Tijdens een controleactie van de politie in maart werden er meerdere processen-verbaal voor drugsbezit opgesteld. “Die actie kwam natuurlijk niet uit de lucht gevallen”, zegt Somers. “Al sinds vorig jaar wordt er melding gemaakt van druggebruik en -handel. Zo was de zaak geregeld slotvast hoewel er nog mensen in het café aanwezig waren. Een tekeningetje moeten we daar niet bij maken. Omwonenden maakten ook regelmatig melding van overmatige hinder door te luide muziek.”

De zaak is gevestigd op de Korenmarkt.© Dirk Vertommen

Melden

“Ik roep de Mechelaars op om overlast steeds te melden aan de politie”, zegt Somers. “Ook deze sluiting laat weer zien dat we wel degelijk met de meldingen van de bewoners aan de slag gaan, ook al zie je dat niet meteen op het terrein. Soms moet de politie eerst een sterk dossier opbouwen vooraleer we kunnen optreden.”

Begin deze maand kondigde de zaak via sociale media al een sluiting van onbepaalde duur aan wegens gezondheidsredenen. Maar vanaf 3 mei wordt het café dus verzegeld door de politie Rivierenland. Dat blijft zo tot 17 mei. De sluiting komt er vier maanden nadat de burgemeester al twee andere horecazaken in het centrum liet sluiten. Die voldeden niet aan de vergunningsplicht. (svds)

© RTV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners