Verkeerschaos door wateroverlast: drie rijstroken E40 tijdlang versperd

Op de E40 was woensdagochtend heel wat hinder door de zware regenval. Ter hoogte van Bertem waren een tijdlang drie rijstroken versperd door wateroverlast, intussen is de rijweg vrijgemaakt. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan om de omgeving te mijden. Ook in de rest van Vlaanderen was het bijzonder druk op de baan. “Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag op 160 kilometer”, aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

adm, belga

De hevige regen heeft ochtendspits woensdag danig in de war gestuurd. “Door het overtollige water zijn op de E40 ter hoogte van Bertem in de richting van de hoofdstad drie rijstroken een tijdlang afgesloten geweest”, vertelt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Er lag een plas van ruim 200 meter lang en die bedekt daar twee rijstroken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook in de rest van Vlaanderen zorgde de hevige regenval voor hinder. “Op de piek van ochtendspits hadden we 240 kilometer op de Vlaams snelwegen. Dat is veel, normaal zitten we op een werkdag om en bij de 160 kilometer”, aldus nog Peter Bruyninckx.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer