Chrisje, de mama van Axl van frituur ’t Pleintje, met haar partner Filip, klaar om u vanaf zaterdag te bedienen.© kma

Nergens lekkerder smullen dan bij de mama: vanaf zaterdag kan het in Pulderbos

Pulderbos -

Nergens smaakt het eten beter dan bij de mama. Vanaf zaterdag 27 april kan je in Pulderbos vier dagen per week lekker de voetjes onder tafel steken bij Mama Van vlak naast de kerk waar vroeger frituur Fritties zat.

Kristin Matthyssen

Frituur Fritties ademde de sfeer van een Amerikaanse fastfoodtent met zwierige letters in roze snoepjeskleuren op de muur geschilderd, en een oneindige aantal variaties op de hamburger. Chrisje Lauryssen (57) en Filip Apere (51) slaagden er in enkele maanden in om het pand een totaal andere look en feel te geven. Van de snelle hap, is het codewoord nu het cosy tafelen geworden, met zachte stoeltjes met fluwelen bekleding en dito zitbanken tegen de muur, hangplantjes en sfeerverlichting. Er is plaats voor 26 gasten. Het pand ziet er ineense groter uit. Het lijkt wel alsof er een muur is uitgebroken. “Dat klopt niet. Vroeger stond hier een heel lange toog, nu is die flink ingekort”, vertelt Chrisje.

Mama van Axl

Chrisje is de mama van Axl van frituur ’t Pleintje in Pulderbos. “Is het een bistro of een brasserie? We hebben het zelf een eetplekje genoemd. Over de naam moesten we niet lang twijfelen. Iedereen in Pulderbos zei dat ‘de mama van den Axl van ’t Pleintje’ hier het pand had overgepakt. Mama van: dat vonden we de geknipte naam”, zegt Chrisje.

Gezellig tafelen bij de Mama Van.© kma

Chrisje en Filip zijn afkomstig van Brecht maar weten via Axl dat Pulderbos een fijne plek is waar veel mensen met honger en dorst wonen. “We hebben twee jaar een broodjeszaak in Brecht gerund. Eind januari zijn we daar gestopt. Door het overlijden van mijn eigen mama hebben we de opening een maand uitgesteld. Dit is een nieuw avontuur. Op de ‘uitbolleeftijd’ van 57 jaar, ja, wat me wel wat stress bezorgt”, geeft Chrisje toe. “Maar we gaan ervoor.” “Ach, eigenlijk moet ik nog minstens vijftien jaar werken hè?”, riposteert Filip.

Chrisje met haar eigen zonen Axl en Sam. Breng zelf ook een foto met uw kind mee en krijg volgende keer een verrassing. Het prikbord moet vol ‘mama’s van’ komen.© kma

Eetplekje Mama Van aan Dorp 36c is vrijdag, zaterdag, zondag en maandag open vanaf 11 uur. Je kan er zowel terecht voor een croque of spaghetti, hartige hap, maar net zo goed voor een vispannetje of versbereide stoofvlees of vol-au-vent met pureepatatjes, kroketten, frieten of stoemp. Er is altijd een ander weekmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert aan 25 euro. Deze week is dat soep of kaaskroket, kipfilet in een romige saus met spinazie en tomaatjes en panna cotta met een frambozencoulis. “We houden het heel democratisch”, zegt Filip. “Mijn duurste hap is momenteel de garnaalkroket.”

Mama Van opent zaterdag 27 april. Reserveren kan al telefonisch via 0490-502.608. Je vindt Mama Van ook op Instagram en Facebook. Mama’s die een foto van zichzelf en kroost meebrengen en op het prikbord hangen, krijgen bij hun volgende bezoek een verrassing.

www.mamavanpulderbos.be

Hangplantjes aan het plafond.© kma

Vanaf zaterdag scheppen ze de soep uit.© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners