Boeing ziet productie 787 gehinderd door tekort onderdelen

Nieuws
Boeing heeft te maken met tekorten aan onderdelen bij de productie van de 787 Dreamliner. De vliegtuigbouwer kan daardoor de productie van dat toestel minder snel verhogen dan was bedoeld. Dat meldde het bedrijf in een memo aan het personeel, aldus zakenzender CNBC.
anp
dinsdag 23 april 2024 om 08:59
Afbeelding
beeld anp

De memo werd verstuurd aan personeel in de Boeing-fabriek in de staat South Carolina, waar de 787 Dreamliner wordt gebouwd. Volgens Boeing zorgen tekorten aan "enkele belangrijke onderdelen" voor de vertraging. Er werd niet gemeld om welke onderdelen het precies gaat.

Boeing zei eind vorig jaar ongeveer vijf 787 Dreamliners per maand in South Carolina te bouwen. In januari kondigde het bedrijf aan die productie te willen verhogen naar tien toestellen per maand volgend jaar om zo te kunnen voldoen aan de sterke vraag naar nieuwe vliegtuigen.

Incidenten

De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft het de laatste tijd niet makkelijk door een reeks incidenten met zijn toestellen. Die begon aan het begin van dit jaar met een losgeschoten deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines. Daarna volgden nog meer problemen. Toezichthouders kijken nu scherper naar de productieprocessen en kwaliteit bij Boeing.

Topman David Calhoun van Boeing heeft aangekondigd op te stappen. Ook andere topbestuurders verlaten het bedrijf.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Koranverbranding in Malmö op dag voor begin songfestivalfeesten

Een man en een vrouw hebben vrijdag een koran verbrand in de Zuid-Zweedse stad Malmö, een dag voordat de festiviteiten rond het Eurovisie Songfestival (ESC) daar beginnen. Dat was te zien in een video die live werd uitgezonden op TikTok.

Afbeelding

Amsterdamse beurs sluit hoger af na banenrapport VS

De aandelenbeurs in Amsterdam heeft de handelsweek hoger afgesloten. Beleggers reageerden vrijdagmiddag opgelucht op een banenrapport uit de Verenigde Staten. Ze hopen dat de Federal Reserve de rente daarom eerder verlaagt.

Afbeelding

'Enorme fraude' accountant die cijfers Trump Media controleerde

Het boekhoudkantoor dat onder andere de cijfers van Donald Trumps socialemediabedrijf Trump Media controleert, wordt verdacht van 'grootschalige fraude'.

Afbeelding

Oekraïners en asielzoekers bij dodenherdenkingen

In meerdere plaatsen worden asielzoekers en Oekraïense vluchtelingen betrokken bij de dodenherdenkingen zaterdag. Ze dragen gedichten voor, zingen liederen of leggen kransen.

Afbeelding

Israël geeft Hamas week voor wapenstilstand, anders aanval Rafah

Israël heeft Hamas een week de tijd gegeven om in te stemmen met zijn voorwaarden voor een staakt-het-vuren. Doet Hamas dit niet, dan beginnen de Israëli's hun al weken geleden aangekondigde grondoffensief in Rafah.

Afbeelding

Rijkswaterstaat: drukste vrijdagmiddagspits van dit jaar

Op de Nederlandse wegen staat ruim 450 kilometer file, meldt Rijkswaterstaat. Daarmee is het de drukste vrijdagmiddagspits tot nu toe van 2024. 'De fileteller maakt overuren', aldus de verkeersdienst.