Basketbal BNXT League - Play-offs: Filou Oostende - Leuven Bears

Haris Bratanovic wordt dit seizoen niet meer helemaal de oude bij Filou Oostende: “Toch wil ik bijdragen tot nieuwe landstitel”

Haris Bratanovic was elf maanden out door een knieblessure, maar verzamelde in Elite Gold toch alweer 52 minuten.© Rudy Declerck

Oostende -

Tot begin maart, elf maanden lang, was Haris Bratanovic (23) out door een knieblessure. In acht van de tien wedstrijden van Elite Gold verzamelde de center 52 minuten. Natuurlijk is Bratanovic nog niet op zijn oude niveau, maar hij wordt wel een belangrijke schakel in de play-offs. Daarin speelt Oostende de kwartfinales tegen Leuven Bears.

Peter Rossel

“Ik ben blij dat ik terug ben, maar ik haal nog niet het niveau van de eerste vijf maanden van vorig seizoen. Dat is ook helemaal normaal”, zegt Haris Bratanovic. “Ik probeer terug naar dat niveau te werken, maar het gaat moeilijk. Het is niet eenvoudig om in ‘de vijf’ te geraken, want Servaas Buysschaert en Matthias Tass draaien al het hele seizoen mee. Matthias is al veel beter dan bij de seizoensstart en Servaas doet zijn ding zoals altijd. Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig gezond ben, maar dat ben ik nog niet. Ik ben ook teruggekomen op een redelijk moeilijk moment. Veel wedstrijden volgen mekaar op en dan is het moeilijk je ding te doen.”

“Als je bijna een jaar eruit geweest bent, is het moeilijk om meteen dat niveau van vroeger terug te halen. Je hebt al die feelings, al dat spel,… Ik beweer niet dat ik het vergeten ben, maar het is terug wennen. Elf maanden is echt lang”, aldus Bratanovic. “Mentaal was het ook heel moeilijk. Zo kende ik een paar periodes waarin ik geen hoop meer had. Ik dacht dat ik niet meer op mijn oude niveau zou terugkomen. Er was zo’n periode voor de operatie en ook eentje na de operatie. Gelukkig vonden de dokters voor mij een oplossing. Ik had een ontsteking aan het vet onder de geopereerde pees. Daar zat dus een vetlichaam. Ja, ik heb nog een beetje last hier en daar, maar de patellapees van de knie is oké. Eigenlijk ben ik aan het wachten op het einde van het seizoen om er met de volle focus aan te werken, maar natuurlijk wil ik voordien nog alles voor mijn ploeg doen en kampioen worden. Ik hoop er in de play-offs bij te zijn en bij te dragen tot een nieuwe landstitel. Ik wil graag naar het niveau van vorig jaar terugkeren, maar dat zal voor volgend seizoen zijn.”

Oostende won al 22 matchen op een rij. “Vooral de manier waarop we winnen, valt op”, weet Bratanovic. “Kijk naar die eindscores: vijftig punten verschil tegen BA Limburg en een veertiger tegen Groningen. Bij wijze van spreken hebben we elke Nederlandse tegenstander weggeblazen. Het is jammer dat we de jongste weken geen close games hadden, want die gaan we wel in de play-offs hebben. Misschien krijgen we het dan moeilijk om te doen wat we moeten doen.”

Dusan Djordjevic

Woensdagavond woont Dusan Djordjevic de eerste kwartfinale van de play-offs tussen Filou Oostende en Leuven Bears bij. Oostende zal hem huldigen en zijn shirtnummer 20 officieel terugtrekken. “Hij was er altijd voor mij. Het is altijd leuk om hem terug te zien. Hij verdient alles wat hij straks zal krijgen”, besluit Haris Bratanovic.

Jefferson topschutter

Jefferson (16,6 punten) was na dertig speeldagen topschutter voor Ahmad (16,1), Gillet (10,5) en Salumu (8,8). Bratanovic (76,5%) haalde het hoogste percentage tweepunters voor Buysschaert (71,9%), Gillet (66,5%) en Salumu (62,3%). Voorbij de driepuntboog scoorden Verstraete (50,1%) en Pintelon (50%) het best voor Van Rossom (41,1%) Gillet (40%) en Jefferson (39,7%). Aan de vrijworplijn miste Verstraete (100%) nog niet, maar ook Salumu (90%), Van Rossom (86,2%), Pintelon (85,2%) en Diop (82,6%) deden het verre van slecht. Diop (6,2) plukte gemiddeld de meeste rebounds voor Jefferson (6), Gillet (5,8) en Buysschaert (4,8). De meeste assists staan op naam van Van Rossom (4,2) voor Ahmad (2,9), Jefferson (2,5) en Buysse (1,9).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus