Ex-finaliste Miss België doet mee aan Expeditie Robinson: “Je moet overleven, je denkt dan niet aan hoe je eruitziet”

© vier

Een Miss België-finaliste die deelneemt aan het tv-programma Expeditie Robinson. Chloé Evangelista zal wel kijkers naar Vier lokken in september. “Leven op een onbewoond eiland, een droom kwam uit. Maar overleven maakt van jou wel een ander mens.”

Kris Vanhee

Tussen twee jobs door deed Chloé Evangelista (29) uit Kortrijk mee aan Expeditie Robinson. In 2009 was ze nog finaliste Miss België, vandaag werkt ze als account manager. “Ik ben altijd fan geweest van het programma”, zegt ­Evangelista. “Deelnemen stond hoog op mijn bucketlist. Mijn omgeving schrok niet toen ik zei dat ik zou meedoen. Ik hou van uitdagingen en wou ook wel eens ontsnappen uit een hectische wereld met voortdurend de gsm binnen handbereik. Op een onbewoond eiland leven was één van mijn dromen. En die kwam nu uit. Ik belandde er wel tussen echt sterke deelnemers. Wie me niet kent, zou kunnen denken ‘wat doet die daartussen’? "

Evangelista, haar vader is Portugees, is geboren in Menen, maar woont nu in Kortrijk. Vanaf september zie je op Vier hoe ze het er in Expeditie Robinson vanaf heeft gebracht. Ze houdt van mooie zaken, maar wordt daardoor vaak onderschat.

Medische test en gesprek

Wie deelneemt moet niet alleen een medische test ondergaan, maar moet ook een gesprek hebben met een psycholoog. “Je bent zo goed als mogelijk voorbereid, maar de realiteit is vaak nog iets anders. Ik denk dat dit het zwaarste of zotste is wat ik tot dusver in mijn leven heb gedaan. Expeditie Robinson is hardcore overleven. Op dat moment denk je er niet aan hoe je eruitziet. Ik had er geen tandenborstel. Er was geen toilet, dat is heavy hoor. Wij beseffen niet hoe goed we het hier hebben. Wij gaan naar de supermarkt en vullen ons karretje. We beseffen ook niet hoeveel we eten. Dat is pure luxe. Man, ik heb eten gemist. Na mijn terugkomst zei ik tegen mijn vrienden ‘Iedereen zou dat eens moeten proberen.’ Al was het maar twee weken. Dan pas ga je relativeren. Dan ga je niet meer zagen over de kleine dingen.”

Evangelista kan uiteraard niet verklappen hoe Expeditie Robinson afloopt, maar ze weet wel dit. “Ik ben zeker rijker geworden aan ervaringen. Mensen zien je in de ergste omstandigheden, maar ik ben echt mezelf gebleven.”