Twee jonge broers starten in juni een nieuwe indoorclub voor padel op in het vroegere tenniscomplex Den Bempd in Retie.© rr

Orakel blaast oud tenniscomplex Den Bempd nieuw leven in als indoorpadelclub met bistro en speelpark

Retie -

Het aloude tenniscomplex Den Bempd aan de Turnhoutsebaan in Retie herrijst binnenkort als een sport- en horecacentrum. Eigenaar Orakel, bekend als producent van jetons en polsbandjes, heeft twee jonge ondernemers bereid gevonden om er zes splinternieuwe indoorpadelvelden in te richten.

Eddy Meulemans

Het vroegere tenniscomplex Den Bempd, dat in 1986 openging en daarna vooral in de jaren negentig zijn absolute glorietijden beleefde, staat intussen al vier jaar leeg. Corona deed in maart 2020 de deur dicht. Sindsdien staan het gebouw en de omliggende tennisvelden te verloederen. “Begin dit jaar hebben wij het hele domein gekocht: uit nostalgie, omdat het altijd zo’n mooie ontmoetingsplaats is geweest voor sporters, midden in het dorpscentrum van Retie, maar ook omdat het vlak achter ons eigen bedrijfsterrein ligt”, zegt Nathalie Breugelmans van Orakel, wereldwijd leider voor jetons, polsbandjes, rugnummers en andere producten in de sport- en evenementensector.

“Begin dit jaar hebben wij het hele domein gekocht: uit nostalgie, omdat het altijd zo’n mooie ontmoetingsplaats is geweest voor sporters, midden in het dorpscentrum van Retie, maar ook omdat het vlak achter ons eigen bedrijfsterrein ligt”

Nathalie Breugelmans

Orakel

Twee jonge broers

Orakel wil het glorieuze sportcentrum van weleer nieuw leven inblazen en heeft daarvoor een ambitieus relanceplan uitgewerkt. Twee jonge ondernemers, Brent Truyens (36) en zijn jongere broer Lars (34), gaan daarbij helpen. Op vrijdag 7 juni willen de twee broers er een nieuwe padelclub opstarten. Zo maken de drie indoortennisvelden van vroeger plaats voor zes gloednieuwe overdekte padelterreinen.

Drie oude indoortennisvelden maken plaats voor zes gloednieuwe overdekte padelterreinen.© rr

Vraag groter dan aanbod

“Wij zijn zelf fervente padelspelers”, zeggen Brent en Lars. “Maar omdat het weer in België vaak nogal onvoorspelbaar is, zien we dat er overal in het land grote nood is aan extra binnenterreinen, zeker in deze regio, waar de vraag nog veel groter is dan het aanbod. Samen met een externe padelschool willen we daarom vanaf juni de padelgemeenschap in en rond Retie uitbouwen en ondersteunen. Padel is een sport die de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen en waar veel interesse voor is.”

Nathalie Breugelmans van Orakel.© RR

De nieuwe Indoor Padelclub De Ridder past volgens manager Nathalie Breugelmans helemaal in de bedrijfsvisie van Orakel. “Voor ons is dit meer dan pure business”, zegt ze. “We zien het als een investering in de lokale gemeenschap. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten, samen sporten en genieten van elkaars gezelschap. Zo versterken we de sociale banden in onze gemeente. Tegelijk creëren we nieuwe kansen voor lokale ondernemers en stimuleren we de verdere economische groei in Retie en de Kempen.”

Horecauitbater gezocht

Eigenaar Orakel is nu alleen nog op zoek naar een uitbater voor de bijbehorende commerciële ruimte van 600 vierkante meter. “Ideaal om er een bloeiende bistro of taverne te starten, eventueel zelfs met een binnenspeeltuin”, zegt Nathalie. “De locatie is perfect, midden in het dorp, met een groot zonneterras en een ruime parking erbij. Later dit jaar willen we ook het buitenterrein nog helemaal heraanleggen. We willen er een gezellig openbaar park van maken, met bomen, planten, rustbanken, trage wegen en veilige speelgelegenheid voor de kinderen in de buurt.”

In het hoofdkantoor van Orakel in Retie werken vandaag zestig mensen. Daarnaast heeft de groep nog negen buitenlandse kantoren, vooral verkoopfilialen, in Nederland, Frankrijk, Engeland, Polen, Griekenland, Hongarije, Noorwegen, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, waar in totaal nog eens veertig mensen tewerkgesteld zijn.

Het roemruchte Retiese tenniscentrum van weleer staat al vier jaar leeg. Nu heeft Orakel het hele domein gekocht.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners