rv
Volledig scherm
© rv

Even zwaaien met een scanner, en minder dan 30 seconden later rijden hackers weg met dure sleutelloze Mercedes

Rijd je met een wagen die sleutelloos start? Kijk dan zeker naar deze video, die Danny Talbot uit het Britse Billericay (Essex) deelt. Dieven gingen in de nacht van woensdag op donderdag aan de haal met zijn dure Mercedes terwijl de sleutel gewoon in huis lag. Zonder in te breken.

93 reacties

  • Larry Vanbav

    5 jaar geleden
    Bij BMW hebben ze mij gezegd dat er een bewegingssensor in de sleutel zit die geen signaal uit stuurt als hij ergens ligt. Ik heb het uitgetest en dat klopt. Vanaf nu leg ik mijn sleutel uit mijn broekzak als ik thuis of ergens elders ben, zo kan het signaal niet gecapteerd worden. Maar als ze je auto ‘per sé’ willen stelen doen ze het toch, want zulk tuig ligt op de loer en vroeg of laat slagen ze er toch in. Tip: auto goed verzekeren tegen diefstal.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Draadloos ? Dat zal misbruikt worden Ze gaan uw rekeningen pluimen ! Koop een zware stuurstang, die uw auto beschermt tegen diefstal.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    En dan zou ik draadloos gaan betalen,over mijn lijk, dan zij zeven goed met mijn geld weg als met die dure mercedes
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    Mensen zijn gewoon digitaal verslaafd. Te lui om een sleutel te gebruiken, alles "slim" en draadloos.....Eigen schuld.
  • Frank Bekx

    6 jaar geleden
    Mercedes een proces aandoen voor volledige vergoeding wegens ontoereikend beveiligde versleuteling elektronische toegang tot de wagen. Ze hadden die nooit onder deze vorm op de markt mogen brengen. 't Is te gemakkelijk om alles af te schuiven op een hacker. Ze wisten ook vooraf ook dat die hackmiddelen op de zwarte markt beschikbaar waren.