Jongeman die agent een duwtje gaf krijgt werkstraf in plaats van gevangenisstraf

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Soulaimane Y. veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur omdat hij tijdens relletjes op het Jan De Laetplein een politieagent een duwtje had gegeven.

VDAA

Het hof hervormt de tenlastelegging opzettelijke slagen en verwondingen naar eenvoudige “feitelijkheden”, zoals advocaat Sahil Malik had gevraagd. In eerste aanleg had de correctionele rechtbank de jongeman nog veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf.

De feiten dateren van 24 juni 2017. Tijdens relletjes op het Jan De Laetplein in Borgerhout gaf Soulaimane Y. een agent een duw. “Een duwtje”, verdedigde advocaat Sahil Malik zijn cliënt. De correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeelde de verdachte aanvankelijk tot een jaar effectieve celstraf, maar het hof van beroep ging echter mee in de argumentatie van de advocaat. “Het duwtje of de tik die hij heeft gegeven is misschien moreel verwerpelijk, maar juridisch gaat het niet om slagen en verwondingen. Hij had niet de intentie om de agent te kwetsen en de duw was ook niet van die aard dat hij de agent kon kwetsen”, aldus de advocaat.

EERDER VERSCHENEN: Jongeman die duw(tje) gaf aan politieman bij opstootjes in Borgerhout, riskeert één jaar cel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER