Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © ANP

Vakbond roept arbeiders transportsector op om op 27 maart in Brussel te betogen tegen sociale dumping

De vakbond UBT (Union Belge du Transport)-FGTB roept alle arbeiders in de transportsector op om op 27 maart in Brussel te betogen tegen de plaag van de sociale dumping. De vakbond stelt vast dat die plaag in ons land blijft woekeren in de transportsector.

18 reacties

  • Lodewijk Placklé

    5 jaar geleden
    Ik ken er zo al 5 die Oosteuropese chauffeurs in dienst hebben die een bureel in Polen hebben
  • Sabine verdonck

    5 jaar geleden
    De sociale dumping is er gekomen dank zij de vakbonden, met hun hoge eisen. Ga de mensen in de ex-Oostbloklanden maar les geven en duidelijk maken dat het hier niet beter is voor hen. Betoog ginder en niet Brussel waar men bezig is met de boel uit te mesten.
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Ik hoop dan maar dat geen enkele vakbonder uit principe aankopen doet bij keten als primark etc .... Want die producten worden ook door sociale dumping gecreëerd...
  • Erik Maes Work

    5 jaar geleden
    @Johan Apartide; dus mensen uitbuiten en behandelen als slaven mag? Duidelijke Europese regelgeving tegen deze parktijken dat hebben we nodig!
  • Koen Van Acker

    5 jaar geleden
    Minstens 15 jaar te laat
  1. Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”
    PREMIUM
    2

    Volkstuin­tjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

    De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op bezoek in de grootste volkstuin van Vlaanderen, ‘Het werk van den akker’ in Gentbrugge.
    Gentbrugge
  2. Uw financiële situatie vergelijken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool
    PREMIUM
    41

    Uw financiële situatie vergelij­ken met die van uw buur? Het kan voortaan via deze online tool

    Vrouwen gaan het vaakst naar de bakker. West-Vlamingen betalen jaarlijks 135 euro meer aan boetes dan Limburgers. En vorig jaar gaven 45-plussers gemiddeld 1.220 euro uit aan vakanties. De gratis onlinetool SpendTracker biedt zeer gedetailleerd inzage in ons uitgavenpatroon en kijkt daarvoor rechtstreeks in de bankverrichtingen van ruim 22.000 Belgen. Hoe gaat dat in z’n werk? Kunnen ook uw bankgegevens zomaar ingekeken worden? En wat kan u nog zoal met de tool? Oprichter Xavier Laoureux legt uit.