© ema

Kinderen die zich vervelen tijdens de vakantie? In Retie is dat onmogelijk

De kinderen in Retie hoeven zich tijdens de komende krokusvakantie niet te vervelen. Sportievelingen kunnen er onder meer deelnemen aan een ‘omnisportkamp’. Op woensdag is er een feestelijke carnavalsactiviteit.

Eddy Meulemans

Retiese kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen van maandag 12 tot vrijdag 16 februari gedurende vijf dagen hun lijf en leden strekken op een bijzonder ‘omnisportkamp’: een kamp in de gemeentelijke sporthal, waarbij de meest diverse sporten aan bod komen. Het ‘omnisportkamp’ is een gezamenlijk initiatief van het gemeentebestuur en vzw Athlon. “De sportweek vindt plaats in de krokusvakantie, telkens in de voormiddag van 9 tot 12 uur”, zegt Liesbeth Van Herck van de Dienst Vrije Tijd van Retie. “Tijdens dit vijfdaags sportkamp zullen de kinderen heel veel verschillende sporten beoefenen, van volleybal tot korfbal, basketbal, badminton, gevechtsporten en hockey.”

Deelnemen kost 26 euro per kind. Of 24 euro voor het tweede kind en 22 euro voor het derde. In de namiddag bouwen de zaalwachters de sporthal om tot een ‘sportspeeltuin’. Zo kunnen de kinderen er volop spelen én sporten. “Met springkussens, ballen en fietsjes tot glijbanen, blokken en klimtuigen”, zegt Liesbeth. De sportspeeltuin wordt ingericht van zondag tot en met vrijdag, telkens van 13 tot 17 uur, en is bedoeld voor kinderen tot 10 jaar. Deelname: 2,75 euro.

Halfweg de week, op woensdag, organiseren de Gezinsbond en de gemeente samen nog een kindercarnavalbal: van 14 tot 16 uur in gemeenschapscentrum Den Dries. De prijs, inclusief drank en versnapering, bedraagt 4 euro. En de doelgroep zijn kinderen uit Retie van 4 tot 12 jaar. Meer info op www.retie.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER