Schepen Dirk Broes en voorzitter en organisator van de Duffelse middenstand Marc Thys.© Hélène Baccaert

Trouwe fans wachten hele dag op Aaron Blommaert: grote opkomst voor 22ste editie van Duffelse Oostfeesten

Duffel -

Het was weer een feestelijke zondag op het Kapelplein in Duffel, waar de 22ste editie van de Oostfeesten plaatsvond. Onder een stralende zon genoot een groot aantal bezoekers van optredens, kinderattracties en een gezellige sfeer.

Voorzitter van de Duffelse middenstand, Marc Thys, vertelt over de oorsprong van de Oostfeesten. “De traditie is eigenlijk ontstaan na de overstromingen van Duffel in 1998. De gemeente heeft hier toen alles vernieuwd. Het jaar daarop besloot de Duffelse middenstand om een groot feest te geven, en zo ontstonden de Oostfeesten. Ondertussen zijn we al aan de 22ste editie toe. Momenteel organiseren we het event met achttien handelaars, die zowel deel uitmaken van Duffel Oost als West.

Er was voor ieder wat wils. Voor de kinderen waren er draaimolens, springkastelen en een ballenbad. “Vroeger was het van 14 uur tot 20 uur, maar vijftien jaar geleden hebben we er een openluchtfuif aan toegevoegd om het rendabel te houden. Sindsdien gaat het door tot 1 uur ’s nachts”, aldus Thys.

De dag begon om 14 uur met de Fleetwood Mac Tribute Band. “Fleetwood Mac is niet weg te denken uit de muziekgeschiedenis. Dankzij de Fleetwoods kan je blijven genieten van de klassiekers als ‘Go Your Own Way’ en ‘The Chain’. De band bestaat uit zeven professionele muzikanten, aangevuld met enkele topzangeressen”, vertelt Thys enthousiast. Daarna was het de beurt aan de BelpopBand, die de beste Belgische klassiekers ten gehore bracht. “Te weinig mensen zijn zich bewust van wat onze Belgische muzikanten in hun mars hebben. Daarom wil BelpopBand muziek van eigen bodem in de verf zetten”, aldus de organisatie.

Aaron Blommaert

Rond 19.00 uur betrad Aaron Blommaert het podium, een naam waar de fans al vroeg in de ochtend op gewacht hadden. “Om 7.45 uur zaten hier al trouwe fans te wachten. We waren zelfs nog bezig met de opbouw”, lacht Thys. “Eenentwintig jaar is Aaron Blommaert nu, en toch kan hij terugblikken op een indrukwekkend tv- en muziekparcours. Hij wil het publiek laten meegenieten van zijn liefde voor muziek en ervoor zorgen dat iedereen een fantastische tijd beleeft,” vertelde Thys.

De avond werd afgesloten met DJ-sets van DJ Tom, DJ Nina Black en Buca P. DJ Tom, bekend als resident DJ in Rio Club, zorgde voor een heerlijke dansavond. DJ Nina Black, die dit jaar maar liefst vier keer in het Sportpaleis stond, bracht met haar diverse stijlen de beste sfeer. Buca P sloot het evenement af met een knaller van formaat, waarbij hij iedereen op de dansvloer hield tot in de late uurtjes.

“Er is heel veel volk aanwezig, dus een geslaagde editie,” concludeerde Thys tevreden. De Oostfeesten bewezen opnieuw hun waarde als hoogtepunt van de lokale festiviteiten in Duffel, met een perfecte mix van muziek, gezelligheid en kindervermaak. De organisatoren kijken nu al uit naar de volgende editie.(hb)

Heel wat mensen uit Duffel en omstreken zakte af naar het centrum voor de Oostfeesten.© Hélène Baccaert

De kinderen kunnen zich uitleven op draaimolens en springkastelen.© Hélène Baccaert

Lekkernijen mogen natuurlijk niet ontbreken.© Hélène Baccaert

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners