Buschauffeur naar het ziekenhuis gevoerd na aanval van agressieve passagier

Grobbendonk/Herentals

Een buschauffeur van De Lijn is vrijdagavond lichtgewond geraakt bij een conflict op zijn bus. Het koppel dat de moeilijkheden veroorzaakte, wordt opgespoord. 

Volgens de eerste vaststellingen was er rond 18 uur op het Astridplein in Grobbendonk een koppel op de lijnbus 420 met bestemming Herentals gestapt. De vrouw van het koppel zou meteen verbaal agressief hebben uitgehaald naar de bestuurder.

Die besliste een minuutje later om ter hoogte van de Watermolenweg zijn bus aan de kant te zetten om het koppel te sommeren de bus te verlaten. De vrouw viel de chauffeur daarop fysiek aan. De bestuurder kreeg hulp van een van de passagiers om het koppel van de bus te krijgen. Dat ging er vervolgens te voet vandoor.

De chauffeur liep verwondingen op en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gevoerd. De Lijn bracht een andere chauffeur ter plaatse om met de bus, waarop nog enkele passagiers zaten, naar Herentals te rijden. Het koppel wordt opgespoord door de politie. Het is nog niet duidelijk waarom de vrouw meteen en zonder aanleiding door het lint ging. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners