dinsdag 13 november 2018 - TV & film
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Evelyn Bens uit Paal en honingwijnboer Bjorn tijdens hun bezoek aan de Rocky Mountains. Boer zkt Vrouw: De Wereld Rond

BOER ZKT VROUW

“Bjorn is een man uit één stuk, zo iemand zoek ik”

Vanavond komen we in ‘Boer zkt Vrouw’ te weten in hoeverre boeren Jitse, Jeroen, Manu, Jan en Bjorn het geluk in de liefde hebben gevonden. Evelyn Bens uit Paal ziet vanavond ‘haar’ Bjorn terug in België, maar is het ook iets geworden tussen de twee?

Evelyn Bens (28) uit Paal schreef zich in voor Bjorn, de honingboer in Canada. Samen met hem en twee andere dames, Lore en Jolien, mocht ze de trip maken naar het verre Alberta, in het westen van Canada. En ze mocht het langst blijven, want Bjorn koos uiteindelijk voor haar. In de aflevering van vanavond is Bjorn zowat een half jaar later in België en wordt onthuld of het iets geworden is tussen deze twee avonturiers.

“Ik heb me ingeschreven omdat ik aangetrokken was tot de persoon Bjorn, die op zevenjarige leeftijd met zijn familie naar ginds is getrokken”, vertelt Evelyn. “Die brief was geen impulsieve daad, de drang om me in een onbekend en spannend avontuur te storten was te groot. De laatste jaren heb ik een en ander meegemaakt en ‘Boer zkt Vrouw’ kwam als een geschenk uit de hemel. Het is een prachtig avontuur geworden, een waarvan ik nooit had durven dromen dat ik er deel van zou mogen uitmaken, laat staan dat ik tot het einde zou geraken.”

Bjorn is honingwijnboer. “Op de boerderij heb ik met mijn eigen ogen kunnen zien hoe hij werkt met zijn geliefde bijen en hoe hij de honing omtovert tot heerlijke wijn. Ik ben ruim een week bij hem en zijn familie geweest, veel te kort om elkaar echt te leren kennen. Daarom ben ik na mijn eerste kennismaking met Canada en voor de start van het nieuwe academiejaar voor twee weken teruggekeerd.”

Prioriteit

Maar naar Canada trekken zit er de eerste tijd zeker niet in voor Evelyn. “Ik studeer rechten aan de UHasselt. Ik ben aan mijn eerste masterjaar bezig en heb dus nog een jaar studie voor de boeg. Die studie wil ik koste wat kost afmaken. Ik ben een toekomstgericht persoon en maak graag af waar ik aan begonnen ben.”

Met haar 28 jaar behoort ze tot de oudere studenten. “Ik heb eerst rechtspraktijk gestudeerd en omdat de juridische wereld mij zo aantrok, ben ik later ook aan mijn universitaire studie rechten begonnen. Ik ben echter een tijdje gestopt omdat mijn mama zwaar ziek was. Haar zo veel mogelijk bijstaan was toen mijn prioriteit. Door haar onvoorwaardelijke steun heb ik uiteindelijk besloten mijn studie weer aan te vatten.”

Toch sloeg het noodlot onverbiddelijk toe, want Evelyn verloor haar moeder drieënhalf jaar geleden. “Nu deel ik het huis nog met mijn vader en mijn broer. We verdelen de taken onder elkaar en ik ben best fier op onze samenwerking. Het verleden is als een rugzak vol herinneringen die je meedraagt en daar maakt ook ‘Boer zkt Vrouw’ deel van uit. Het was een crazy maar vooral onvergetelijk en hartverwarmend avontuur. Mijn deelname was een gevoelskeuze, soms moet je in het leven niet denken maar doen. Het was mijn hart dat me naar het adembenemende Canada leidde en ik kan Bjorn alleen maar dankbaar zijn dat hij me heeft laten meegenieten van zijn passies. Bjorn is een man uit één stuk, een warme persoonlijkheid die veel belang hecht aan familie. Zo iemand zoek ik.”

Verrassend nieuws

De aflevering van vanavond werd een drietal weken geleden in België opgenomen en daarin leggen de boeren alle kaarten op tafel. Jeroen vormde al tijdens de opnames een koppel met Severien, die terugkeerde naar Duitsland om hun relatie ook buiten de camera’s een kans te geven. Jan en Romina zagen elkaar voor het eerst terug sinds de ontknoping die gisteravond te zien was. De vraagtekens zijn het kleinst bij olijfboer Manu en Hilde, de politievrouw uit Heusden-Zolder die voluit wilde gaan voor haar nieuwe leven in Zuid-Afrika.

En dan is er nog Jitse, de psychotherapeut uit Tessenderlo die een zorgboerderij opzet in Noorwegen. Hij koos voor Siska, Marlies en Christy om hem te vergezellen naar zijn thuisland, maar nog voor hun vertrek haakte Siska af: verliefd geworden op een andere man. In haar plaats reisde Emily mee. Die bleef ook als enige over nadat eerst Christy en daarna Marlies zelf afhaakten. Tijdens de citytrip in Bergen was duidelijk dat Jitse wel wat voelde voor Emily, maar die gevoelens waren niet wederzijds, al belooft VTM in de slotaflevering van vanavond “verrassend nieuws, een paar dagen na de terugkeer van Emily naar België”.

‘Boer zkt Vrouw’, VTM, 20.40 uur

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws