© Joren De Weerdt

Dieven roven bestelwagen van klusjesman helemaal leeg

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de bestelwagen van het klusjesbedrijf ­Feno in Duffel geplunderd. Het gereedschap dat in de laadruimte lag, werd allemaal meegenomen, goed voor een waarde van bijna 10.000 euro. De daders zijn spoorloos.

Theo Derkinderen

Het was zaakvoerder Orry ­Fenaux die de diefstal gisterochtend vlak bij zijn woning op de Standplaats vaststelde. “Toen ik ’s morgens vroeg wilde vertrekken, merkte ik dat de achterdeur van mijn bestelwagen was opengebroken. Alles van waarde dat in de laadruimte lag, was verdwenen”, zucht de man. “Boormachines, perstangen, slijpschijven. Ik zit nu al aan een totale waarde van meer dan 9.000 euro. Wellicht zijn er nog zaken verdwenen waarvan ik nu nog niet weet dat ze weg zijn. Er stak heel wat materiaal in mijn bestelwagen. Ik heb totaal niets gehoord, ’s nachts, ook al stond het voertuig hier vlakbij. Ik heb dinsdag laat gewerkt en moest er woensdag vroeg weer uit. De weinige uren die ik slaap, slaap ik heel vast.”

Anderhalf jaar bezig

Voor Orry is de diefstal een flinke streep door de rekening. Hij begon pas in oktober 2016 met zijn bedrijf. “Ik heb toen enorm geïnvesteerd in gereedschap en nu ben ik alles kwijt en moet ik opnieuw investeren. Zonder materiaal kan ik geen opdrachten uitvoeren. Niet kunnen werken, betekent ook dat ik heel wat inkomsten misloop.”

De klusjesman hoopt nu heel snel weer aan de slag te kunnen. “Wat de zaak nog pijnlijker maakt, is dat ik dinsdagavond nog met mijn broer in de Verenigde Staten heb gebeld. Ik zei hem dat het goed ging met mijn bedrijf en dat ik eraan dacht om ergens een garagebox op de kop te tikken om mijn bestelwagen veilig in te kunnen stallen. Nauwelijks enkele uren later roven ze hem helemaal leeg. Moest de bestelwagen al in een garage hebben gestaan, was het wellicht niet gebeurd.”

Camera’s

De politie van de zone Bodukap is met een onderzoek gestart, maar de daders zijn voorlopig spoorloos. Orry Fenaux betreurt het dat er geen camera’s hangen in Duffel. “Er hangt sinds kort een ANPR-camera op de grens van Lier en Duffel, maar op de belangrijkste vluchtweg van criminelen, richting de E19, hangen er geen. Ik ben ervan overtuigd dat camera’s op dat traject al heel wat misdrijven hadden kunnen oplossen. Misschien kon het ook een spoor opleveren in het onderzoek naar de inbraak in mijn bestelwagen”, zegt hij nog.

Getuigen

De klusjesman doet ook een oproep naar mogelijke getuigen van de inbraak. “Wie dinsdagnacht iets verdachts heeft gemerkt aan de Standplaats of de vlakbij gelegen Hondiuslaan, mag mij of de politie altijd een seintje geven. Misschien kan de tip leiden tot de opheldering van de zaak.”