© BELGA, RR

Levenloos onder het puin: Sahil (26) was op bezoek bij goede vriend

Urenlang leefden de vrienden van de 26-jarige Afghaan Sahil Noor Ahmad tussen hoop en vrees. Dinsdagvoormiddag kwam het bericht dat hun kameraad overleden was. “Verschrikkelijk, zeker voor zijn familie in Afghanistan”, reageert een vriend.

sare

“Weet u iets van onze vriend? Hebt u al iets gehoord? Bij wie kunnen we informatie krijgen?” Het groepje Afghaanse jongemannen dat maandagavond aan de perimeter van de politie naar nieuws over hun vriend Sahil Noor Ahmad (26) zocht, was de wanhoop nabij. In gebroken Nederlands probeerden ze de hulpverleners duidelijk te maken dat hun vriend kort voor de explosie nog gebeld had vanuit een van de appartementen, maar dat ze hem sinds de knal niet meer konden bereiken. In de verschillende ziekenhuizen was van de Afghaan geen spoor.

Na een nacht bang afwachten kwam gisterenochtend rond 8.30u het bericht dat er nog twee lichamen vanonder het puin gehaald waren. “Wat we de hele tijd al vreesden was waarheid, Sahil was een van de twee slachtoffers”, zegt Utmanzai Khaystagul. “We proberen zijn familie in Afghanistan te verwittigen van zijn overlijden. Als we hen kunnen bereiken kunnen we het lichaam naar Afghanistan sturen.”

Sahil Noor Ahmad, alleenstaand, stond ingeschreven als asielzoeker. Hij woonde sinds twee jaar in België, meer bepaald in Maasmechelen.

“Sahil was maandagavond bij mij op bezoek”, vertelt Zahir Yaqobi, de bewoner van het appartement waar Sahil overleed. “We zouden samen eten. Daarover hadden we net nog gebeld. En toen was er die ontploffing.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER