© tdk

Ecotuinendag op de Kinderboerderij: inhuldiging ‘bijenburcht’

Bornem -

Op zondag 26 mei is het opnieuw Ecotuinendag in Bornem, maar dit jaar uitzonderlijk op de Kinderboerderij omdat daar de nieuwe bijenburcht word ingehuldigd.

Eddie Bormans, schepen van Milieu en Dierenwelzijn (N-VA) ziet de bouw van de bijenburcht als een hoopvolle stap in een wereld waar bijenpopulaties bedreigd zijn. “Bijen spelen een cruciale rol als bestuivers voor wilde planten, land- en tuinbouwgewassen”, zegt hij. “Helaas worden zowel honingbijen, hommels als wilde bijen steeds meer bedreigd. Met de bouw van deze bijenburcht willen wij hen beschermen tegen pesticiden, verarming van landschappen en ziektes. In de burcht zijn ze veilig. Bovendien is de burcht ook een educatief platform en roepen we hiermee op om samen te werken aan een duurzame en bloeiend toekomst. Bijtjes zijn zo belangrijk in het behoud van biodiversiteit en voedselproductie.”

Iedereen is welkom op de Kinderboerderij op zondag 26 mei 2024 van 13.30u tot 18.00u voor de opening van de bijenburcht. Tijdens de Ecotuinendag bezoek je verschillende kraampjes, kan je een begeleide wandeling doen, zijn er leuke workshops zoals bijenhotels en graspoppen maken, is er een leuke kabouternatuurzoektocht, rijdt de verhalenbakfiets rond, vind je er een boekenstand van de bib van Bornem en is er zelfs een blotevoetenpad, een levende wilgentunnel en laagtouwboomparcours.

De leerlingen dwarsfluit en viool van de Academie voor Muziek, Woord en Dans en Villa Viola zorgen voor een streepje muziek.

(wtve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners