© Photo News

Minister Peeters vraagt duidelijkheid van directie Philips over toekomst in Turnhout

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vraagt duidelijkheid van de directie van Philips Lighting in Turnhout over de toekomst van de fabriek. Hij heeft de directie daarover vrijdag uitgenodigd op zijn kabinet.

De minister werd donderdag in de plenaire Kamer aan de tand gevoeld door Raoul Hedebouw (PVDA) over de aangekondigde ontslagronde bij de lampenfabrikant. Er is sprake van 78 ontslagen, maar tegen 2020 zou daar nog eens een afbouw met 30 procent van het personeelsbestand bovenop komen.

Tijdens het vragenuurtje laakte Hedebouw dat het bedrijf vorig jaar 180 miljoen euro winst heeft gemaakt, waarvan 160 miljoen naar de aandeelhouders is gevloeid, en dat het de voorbije drie jaar amper 0,5 procent belastingen heeft betaald.

Minister Peeters gaf aan dat de administratie momenteel nog geen dossier van Philips Lighting heeft ontvangen. Niettemin heeft hij vrijdag de directie op zijn kabinet uitgenodigd. Ook de vakbonden komen op zijn kabinet langs. Tijdens zijn onderhoud met de bedrijfsleiding zal de toekomst van de fabriek ter sprake komen. “Wat is de volgende fase? Ik vind dat de directie duidelijkheid moet geven”, aldus de vicepremier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER