De Powerbikers verwachten meer dan tweehonderd deelnemers tijdens de zesde editie van BikeFestHest.© Powerbikers

Powerbikers palmen Heistse bergflanken weer in voor goed doel

Heist-op-den-Berg -

De Powerbikers uit Heist-op-den-Berg organiseren op zaterdag 27 april de zesde editie van hun BikeFestHest. Tientallen teams en solo-mountainbikers geven dan het beste van zichzelf in en rond het Bergbos. De volledige opbrengst gaat opnieuw naar de 1.000 km voor Kom Op Tegen Kanker.

Kristof Van Rompaey

Al sinds 2018 organiseren de Heistse Powerbikers hun mountainbikewedstrijd. Met meer dan tweehonderd deelnemers is het evenement weer volledig uitverkocht. “Met de steun van enkele sponsors, de eigenaar van het bos, de lokale Chiro, het gemeentebestuur en een hele hoop vrijwilligers gaan we er weer ‘een goei lap’ op te geven”, delen de organisatoren mee.

De uitvalsbasis van het evenement vind je op de Chiroterreinen in de Kerkhofstraat.© Powerbikers

De uitvalsbasis ligt opnieuw op de Chiroterreinen in de Kerkhofstraat. “Drie uur rondjes maken over de flanken van het Bergbos is niet niks”, beseffen de Powerbikers. “Menig Heistenaar zal zich nog wel herinneren dat er op diezelfde plek begin jaren 90 meerdere veldritten georganiseerd werden, met het Belgisch Kampioenschap van 1995 als hoogtepunt.”

Naast de podiumkandidaten verschijnen er jaarlijks meerdere lokale gelegenheidsteams aan de start. Traditiegetrouw staan er ook weer heel wat vrouwelijke deelnemers op de startlijsten. “Deelnemen is voor de meesten belangrijker dan winnen: de olympische gedachte in een olympisch jaar.”

Gratis inkom

Om 10.30 uur mogen de jongste deelnemers zich uitleven op het afgebakende parcours. Met een echt racenummer op de fiets kunnen ze zich even Wout, Mathieu of Lotte wanen. De wedstrijd voor volwassenen vindt plaats om 14 uur. De aankomst is gepland om 17 uur. Nadien volgen de medailles en een après-BikeFest met een deejay een bescheiden kampvuur.

Ook aan de jongste deelnemers wordt gedacht.© Powerbikers

“Supporters en sympathisanten zijn heel de dag welkom”, delen de Powerbikers mee. “De inkom is gratis. Dankzij onze lekkere barbecueworsten en het bier uit de opvallende Chimay-truck hoef je geen honger of dorst te vrezen. Uiteraard zijn er ook andere drankjes en ook het Heide-Atelier is present met lekkere ijsjes.”

Met de opbrengsten schrijven de Powerbikers zich opnieuw in voor de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker, waar ze met drie teams aan de start staan tijdens het Hemelvaartsweekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners