Een analyse van de T-shirts en Axel mag een beetje dimmen: dit viel onze ‘De mol’-watcher op

De mollenvallen zijn gepoetst, de riek is aangescherpt: onze ‘De mol’-watcher lijst elke maandagmiddag de zaken op die hem opvielen en jij misschien niet zag.

tdl

1. Bas heeft te veel naar de film ‘Up’ gekeken

Een loodzware opdracht voor Bas, Bruno en Joeri: ze moesten een sleutel vanonder een massieve steen zien te krijgen. De heren zouden het raadsel uiteindelijk keurig oplossen door balken rond de steen te binden en die balken als een hefboom te gebruiken, maar aanvankelijk hadden ze geen idee hoe ze dit varkentje moesten wassen. Tussen de hulpmiddelen lag ook een zak met ballonnen en dat leek vooral Bas bezig te houden. “Kun je een steen naar boven halen met lucht”, vroeg hij zich af, waarop hij maar blééf doorgaan over de ballonnen: “Zijn we daar niks mee, het is toch raar dat we zoiets krijgen”. Bas heeft wellicht te veel naar Up gekeken, de animatiefilm waarin een oude man duizend heliumballonnen aan zijn huis vastmaakt en er zo mee naar de Paradijswaterval vliegt.

© Vier

2. Roeien doe je toch gewoon met je voeten?

Tijdens de eerste proef op het water moesten de drie duo’s niet al het werk zelf doen: ze konden een roeister inschakelen om tempo te maken. Die roeister hanteerde een aparte techniek: ze roeide niet met de handen, maar met de voeten. De duo’s hadden dat beter ook gedaan, want ze brachten er zelf heel weinig van terecht.

© Vier

3. Axel en Ingrid: de pot verwijt de ketel

Axel en Ingrid zaten tijdens de eerste proef in hetzelfde schuitje. Toen ze even aan wal gingen om een koker met gepelde pindanoten te vullen, ging Ingrid even op de uitkijk staan om te zien waar de twee andere duo’s zich bevonden op de rivier. “Ik zie het niet”, riep Ingrid, “nee, ik denk niet dat er al zijn”. Waarop Axel haar vroeg of ze zeker was. “Ja, ik denk het”, zei Ingrid, waarop Axel: “ge zijt zeker, hè, want uw ogen, dat is ook niet alles”.

Dat kun je als vrouw van 46 niet over je heen laten gaan: “Zeg, het zal wel gaan zeker? Verdekke”. Axel mag dan wel zes jaar jonger zijn dan Ingrid, hij mag een beetje dimmen: hij draagt zelf ook een bril.

© Vier

© Vier

4. Volgens Elisabet staat er een paard in de gang

Drie duo’s kregen de opdracht één nacht in drie pikdonkere bungalows door te brengen, samen met “een dier”. Axel en Ingrid kregen het gezelschap van een varken, maar volgens dierenkenner Elisabet ging het duidelijk om een groter zoogdier: “Die hebben daar een paard binnen”, zei ze tegen Martijn. Het varken op de kamer van Axel en Ingrid lag er duidelijk niet van wakker: na een wat onwennige intrede ging het in de hoek liggen om te slapen. Dat deed Axel ook en toch gaf Ingrid er de brui aan. De reden? “Het heeft niks met dat varken te maken”, zei ze tegen Axel, “gij zijt erger dan dat varken”. Had Axel zichzelf dan bevuild, misschien? Nee, hoor: zijn gesnurk was er gewoon te veel aan.

© Vier

5. Joeri heeft “geen idee” wie de mol is

T-shirts met boodschappen: elke zichzelf respecterende mollenvanger gaat ernaar op zoek. Bij de bekendmaking van afvaller Eva -die niet écht afviel en dus nog steeds in de running is- droeg Joeri een T-shirt met “no idea today” (“geen idee vandaag”). Eerder in de aflevering was op het shirt van Ingrid het cryptische “all the dolls are dead” te lezen, “alle poppen zijn dood”. Eva droeg een T-shirt van Central Perk, het café uit de serie Friends. Martijn bleef trouw aan zijn roots. Op zijn T-shirt prijkte “’t is moa voe te lachen we, pipo”, (“het is maar om te lachen, pipo”). Conclusie: toch maar stoppen met dat analyseren van T-shirts, je schiet er geen meter mee op.

© Vier

© Vier

Lees meer

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video