tv- en streamingtips

Geschifte gasten

Ook Tanya McQuoid keert terug in The white lotus II.© ha

Dominique Deckmyn

1 The white lotus

Play 4 20.35 - 21.45 uur

Goed nieuws: seizoen 2 van The white lotus start op Play 4. Nog beter nieuws: u moet seizoen 1 niet hebben bekeken om te kunnen volgen, want er wordt een nieuwe set (uiteraard geschifte) gasten verwelkomd.

2 Louis Theroux interviews Pete Doherty

NPO 3 21.54 - 22.45 uur

Over geschifte gasten gesproken: Louis Theroux is op zijn best tegenover curieuze weirdo’s. En welke weirdo is er curieuzer dan Pete Doherty, het gewezen wonderkind van The Libertines? De band is weer samen, met een nieuw ­album dat over enkele dagen uitkomt. Tijd om in de sfeer te komen.

3 Hot shots!

VTM 4 22.15 - 23.50 20.40 - 21.40 uur

Dit was in de jaren 90 een heus filmgenre: scènes uit andere, succesvollere films naspelen en daar een dwaas verhaal rond spinnen. Dwazer dan Hot shots! wordt het in Hollywood zelden, al haalt deze solofilm van Jim Abrahams qua absurde humor nooit het niveau van de Naked gun-films die hij met de gebroeders Zucker maakte. Nog altijd het bekijken waard, alleen al wegens de heerlijke parodie van Charlie Sheen op de rol van Tom Cruise in Top gun.

4 The regime

Te bekijken op Streamz

Nog twee episodes te gaan in deze actuele maar niet altijd even geslaagde HBO-satire over autoritaire leiders. Met een geweldige Kate Winslet en Matthias Schoenaerts.