© Karin Tips

Elf podiumplaatsen voor KCUF op eerste Shoto United Cup

Op zondag 18 februari organiseerden Karate Club United Friends Lommel en Shoto Karate Ham gezamenlijk een instapwedstrijd voor karateka's vanaf 6 jaar (kata) of 8 jaar (kata en kumite) tot en met het niveau eerste kyu in de sporthal 't Vlietje in Ham. Met deze instapwedstrijd wilden de karateclubs het wedstrijdkarate promoten en alle karateka's de kans geven om wedstrijdervaring op te doen.

Karin Tips

De voorwaarden voor deelname aan zowel kata als kumite waren zeer laag, zodat iedereen de kans kreeg om deel te nemen. Zo werd er voor de allerjongsten (6-7 jaar) een aparte poule kata pre-pupillen voorzien. Maar liefst 20 Vlaamse karateclubs schreven zich in en zo werd de eerste Shoto United Cup meteen een succes.

Voor de Karate Club United Friends Lommel (KCUF) deden 15 deelnemers mee aan deze wedstrijd. Voor Marit Vandoremalen, Lyana en Joey Vranken, en Mathias en Marijn Vanhout was het de ideale wedstrijd om voor de eerste keer aan te treden. Daarvoor waren ze toch een beetje zenuwachtig, maar ze deden het schitterend. Twee van hen wisten namelijk een plaats op het podium te bemachtigen. Bij de pré-pupillen kata werd Marit knap tweede en Lyana scoorde in de discipline kumite, waar ze een mooie derde plaats behaalde. Mathias (kata) en Joey (kumite) grepen net langs een podiumplaats en werden vierde.

Marijn geraakte voorlopig niet voorbij de eerste ronde, maar deed super zijn best. Terence Colnot en Vic Webers namen voor de tweede keer deel aan een wedstrijd. De tegenstander van Terence voor een derde plaats in de discipline kumite was net iets te sterk, en zo behaalde hij een vierde plaats. Voor Vic was het de tweede wedstrijd, maar voor het eerst een deelname kata, de zenuwen namen de overhand en hij geraakte jammer genoeg niet voorbij die eerste ronde.

Ian Lemmens, Ilke Laenen, Anthony Castillo en Bas Vandoremalen verschenen als volgende op de tatami. Hier wist alleen Bas de toon aan te geven. Hij verloor nipt zijn finale. Hij scoorde een schitterende tweede plaats in de discipline kumite bij de preminiemen. Ian begon zeer sterk en won zijn eerste match, maar moest daarna de duimen leggen tegen een nog sterkere tegenstander.

Naomi Mélotte, Jana Reyns en Rowen en Jorben Boons wisten alle vier een trofee weg te kapen. In de discipline kata werd Rowen derde, Jana tweede bij de junioren en eerste bij de senioren. Jorben scoorde eveneens twee maal: hij werd derde bij de junioren en eerste bij de senioren. In de discipline kumite werd Naomi derde, en ook hier wist Jorben zijn mannetje te staan. Hij werd zowel bij de junioren als de senioren knap eerste. Dikke proficiat aan alle deelnemers!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer