Joren Boons uit Lille is lijsttrekker bij de nieuwe politieke partij LEF in zijn gemeente.© RR

LEF trekt met Joren Boons (36) als kopman naar verkiezingen

Lille -

De nieuwe politieke partij LEF in Lille heeft Joren Boons (36) aangeduid als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. “Ons verhaal slaat aan”, zegt Joren Boons.

De onafhankelijke politieke beweging LEF presenteerde zich begin dit jaar aan de inwoners van de gemeente Lille. Bij LEF sloten niet alleen ex-leden van CD&V en N-VA aan, maar ook een aantal nieuwkomers.

Joren Boons, uitbater van horecazaak Koffie & Moor in Lille, kreeg van de partij het vertrouwen om als lijsttrekker naar de verkiezingen te trekken. Hij is een van de stichtende leden van de partij en maakte eerder al deel uit van de gemeenteraad voor CD&V. “Als kind keek ik gefascineerd naar de processie met de leden van het schepencollege achterin de plechtige optocht”, zegt Joren Boons. “Op 25-jarige leeftijd zette ik zelf mijn eerste stappen in de actieve politiek door aan de gemeenteraadsverkiezingen deel te nemen. Net als in 2018 trouwens. Voor de verkiezingen van oktober 2024 wil ik er opnieuw voor gaan.”

LEF heeft de voorbije maanden nog nieuwe kandidaten aangetrokken en wil nog meer geïnteresseerden verwelkomen. “Ons verhaal slaat aan en trekt interessante profielen aan die zich weinig geroepen voelen tot het traditionele, partijpolitieke landschap”, benadrukt de lijsttrekker bij LEF. (bvdl)

lef2275.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lille