© Mia Uydens

Bobbejaanland goes Game of Thrones: spectaculaire rollercoaster in nieuwe themazone Land of Legends

Vanaf juni is Bobbejaanland een themazone van twee hectare rijker. De nieuwe Fury, de snelste triple launch rollercoaster van de Benelux, is de grootste investering ooit voor het pretpark in Lichtaart.

Wouter Adriaensen

Zaterdag 6 april gaat Bobbejaanland terug open. Maar dat betekent niet dat ’t plezantste pretpark van ’t land momenteel in diepe rust is gedompeld. Integendeel, er wordt hard gewerkt aan een nieuwe zone van twee hectare groot met een nagelnieuwe rollercoaster. “Land of Legends zal vier attracties bevatten en een centraal plein van waaruit de wachtrijen vertrekken”, vertelt general manager Yves Peeters. “Twee kleine attracties met kinderwagentjes van vijfentwintig jaar oud pasten niet binnen het concept en zijn afgebroken. Verder hebben we terrein dat vroeger was afgesloten terug in het park opgenomen. De Typhoon en de Sledgehammer maken deel uit van de zone en er komen twee nieuwe attracties.”

© Mia Uydens

Grootste investering ooit

Meest tot de verbeelding sprekende van die twee is ongetwijfeld de Fury, de snelste triple launch rollercoaster van de Benelux en voor Bobbejaanland de grootste investering ooit. “Uit een studie is gebleken dat onze bezoekers een attractie wilden die snel en hoog gaat en inversies heeft. De Fury gaat meer dan 100 km/u en wordt 43 meter hoog. Een rit duurt anderhalve minuut, dat is relatief lang. Met twee treinen van elk twaalf personen heeft hij een capaciteit van zeshonderdvijftig mensen per uur.”

Voor de nieuwe themazone is een hele verhaallijn bedacht, duidelijk geïnspireerd door populaire fantasy zoals Game of Thrones en Lord of the Rings. “Op het centrale plein komt een acht meter hoog standbeeld van de Guardian of Elements”, zegt commercieel en creatief directeur Peggy Verelst. “Hij vraagt de hulp van onze bezoekers om de vier elementen te beschermen voor het kwade. De Typhoon vertegenwoordigt het element lucht. De aardmannen gebruiken de Sledgehammer om de reuzen te verslaan. Water komt er in de splashzone voor kinderen. Bij Fury valt ook de decoratie op, met onder meer een draak en een zwartgeblakerd kasteel.” Het verhaal van Land of Legends wordt online verteld maar Bobbejaanland overweegt ook om boeken en stripverhalen uit te brengen.

© Mia Uydens

Bouwen op moeras

De attracties worden gebouwd in Duitsland, een deel van de decoratie komt uit de Filipijnen. Vier maanden voor de geplande opening in juni zijn er van de Fury alleen nog maar enkele betonnen vierkanten in de zwarte grond te zien. “Dat zijn de bovenkanten van palen van veertien meter diep”, legt Yves Peeters uit. “Bobbejaanland is gebouwd op een moeras. De grondwerken zijn dan ook niet te onderschatten. We gebruiken vierhonderd van die palen om de attractie op te bouwen. We maken ons geen zorgen om de deadline, hier moeten de aparte stukken gewoon in elkaar gepuzzeld worden. Ondertussen blijven alle attracties open.”

www.bobbejaanland.be

© Mia Uydens