Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“Politie kan je gestolen auto vanop afstand zelf laten terugrijden naar kantoor”

Nog zo’n tien jaar en dan zal de zelfrijdende wagen in onze contreien in het straatbeeld verschijnen, schat Hans Schönfeld, innovatiechef bij de Nederlandse politie. Dat soort slimme auto maakt het voor de politie mogelijk om gestolen voertuigen te laten terugrijden naar het dichtstbijzijnde kantoor, voorspelt Schönfeld. Al dan niet nog mét de opgesloten dief erin.

18 reacties

  • Christian Deckers

    5 jaar geleden
    Dus de politie gaat er van uit dat autobezit blijft bestaan?? Waarschijnlijk alleen voor degenen die er één pikken, de gewone zal hem moeten huren en hopen dat er eentje beschikbaar is. Wat belet VANDAAG de politie om teruggevonden spullen onmiddellijk terug te bezorgen, zelfs als je ze zelf wil gaan halen?? Inderdaad, de papier- en IT-molen, en die zal kost wat kost blijven draaien. Mooi werk en niet op straat, dus dat blijft bestaan.
  • JAN OOMS

    5 jaar geleden
    Geen nut om er een te stelen. Prive bezit van wagens gaat niet meer bestaan. Met een app vergelijkbaar met uber roep je een wagen op die vrij is en die haalt je op en brengt je weg. Parkeerplaatsen zijn dan ook overbodig.
  • Roeland Van de Wal

    5 jaar geleden
    Is wel zo handig hoor...Kunnen ze die dief na voorgeleiding bij de onderzoeksrechter ook terug naar huis brengen wanneer hij weer eens vrijgelaten wordt.@ Bart Geukens: Heel juist,kunnen ze die stoeten van op afstand stilleggen,lol....
  • john Roderigas

    5 jaar geleden
    als de politie dit kan kan iedereen het. zulks is nooit goed.
  • Bart Geukens

    5 jaar geleden
    Ze kunnen beginnen met het wagenpark van de Wetstraat. Wel de chauffeur niet mee opsluiten he. Alleen den dienen die van achter zit. Ook handig voor trouwstoeten. Niet twijfelen, gewoon doen.