© GvA

Drie jaar cel gevorderd voor broer van topgangster Ashraf Sekkaki

Het openbaar ministerie heeft drie jaar cel gevorderd tegen Oualid Sekkaki, de jongere broer van topgangster Ashraf. De man stond terecht voor een schietpartij in Hoboken, in juli 2015.

TDK

Mechelaar Hicham E.B. werd er in de knie geschoten. Vrijwel onmiddellijk noemde het slachtoffer Oualid Sekkaki als dader. Het openbaar ministerie kwam met een onderzoek naar de telefonie tussen E.B. en Sekkaki op de proppen. Dat moest bewijzen dat de twee vlak voor het incident enkele malen gebeld hadden en ook afgesproken hadden in Hoboken.

© GvA

Advocaat Frederic Thiebaut vroeg de vrijspraak omdat er volgens hem geen enkel bewijs was dat Oualid in Hoboken was geweest. Volgens de raadsman had Hicham die nacht ook niet gebeld met Sekkaki.

Omdat Oualid Sekkaki als ontsnappingsgevaarlijk gekend is bij de politie, werd hij door een speciaal team van de politie overgebracht naar het Mechelse justitiepaleis en ook bewaakt.

Drugs

In de marge van de schietpartij stonden er nog drie andere mannen terecht voor drugsfeiten. Bij een huiszoeking in een woning in Mechelen - een woning waarvan men dacht dat Sekkaki zich er schuil hield - werd drie kilogram cannabis en 150 gram cocaïne aangetroffen.

Vonnis valt op 13 september.