© evb

“Ridders, eten en drinken met een portie gezelligheid”

Zondag was het over de koppen lopen in Rijmenam. Middenstandsvereniging Rijmenam Explosief combineerde Smakelijk RijmenaMmm met de tiende editie van de rommelmarkt. Ook De Pynnock Ridders uit Sint-Pieters-Rode waren van de partij.

erik van eycken

De middenstandsraad zorgde dit weekend voor een gezellige verjaardagseditie van de Rijmenamse rommel- en lentemarkt in combinatie met Smakelijk RijmenaMmm. “Deze traditie is voor onze handelaars mooi meegenomen, zeker nu tijdens de werken in het dorp. Behalve dan een korte plensbui zondagochtend was het perfect weer. We blikken dus terug op een geslaagde editie”, zegt Koen Vertommen van Rijmenam Explosief.

“We combineren smaak met voornamelijk standen op het Stationsplein en de markt in heel het centrum. In het Kastanjebos zijn de Pynnockridders uit Sint-Pieters-Rode heel de dag aanwezig, kinderen en ouders vinden het geweldig. En ja, het lijkt wat op Kasteelfeesten vandaag, maar dan op zijn Rijmenams. Dat betekent veel eten en veel drinken in combinatie met een grote portie gezelligheid”, straalt Vertommen.

Enkele Rijmenamse verenigingen, zoals Jaboom en de Rijmenamse Wielervrienden, namen actief deel en baatten drank- en eetstanden uit onder de grote tent in het centrum. “Ook de kermis­attracties en de Cavabar doen het goed.”

Tevreden handelaars

Ook een gratis bezoek aan heemmuseum ’t Smiske en kantcentrum ’t Ordinaaltje waren mogelijk. De meeste handelaars hadden er ook een standje. Lutgarde Engels, uitbaatster van een huwelijksgeschenken- en textielwinkel, is voor de tiende keer op post. “Het is een schitterend initiatief. Ook aan de wintermarkt neem ik deel. Gezien de werken momenteel is het des te belangrijker om actief mee te werken. We gaan door een niet al te makkelijke periode.”

Chiro Rijmenam, zoals altijd op post, hield een oogje in het zeil tijdens de middeleeuwse gevechten in het Kastanjebos. De ridders en jonkvrouwen zorgden voor veel vertier voor jong en oud.

www.rijmenam-explosief.be