Het sleutelbeen aan de rechterkant, aan de arm waarmee hij werpt, is gebroken.
BSR Agency

Antwerpse topdarter Kim Huybrechts loopt dubbele sleutelbeenbreuk op: "Langs achter aangevallen na bekerfinale voetbal"

De Antwerpse dartsspeler Kim Huybrechts heeft zijn rechtersleutelbeen gebroken. Hij vertelt dat hij aangevallen werd door een onbekende en een trap kreeg. Dat gebeurde gisteren na de bekerfinale voetbal tussen Union en Antwerpen aan het Koning Boudewijnstadion in Brussel, toen hij terugging naar de supportersbussen.

Kim Huybrechts was gisteren afgezakt naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel voor de bekerfinale in het voetbal tussen Union en Antwerp. Toen hij na de wedstrijd weer naar de supportersbus ging, liep het mis.

"We moesten door een parkje en daar waren wat jongeren de Antwerp-supporters aan het uitdagen, omdat Antwerp verloren had", vertelt hij. "De rij naar de bussen stropte daardoor en ik wilde er met een vriend voorbij lopen. Toen kreeg ik plots een duw langs achter en daarop volgde een klap met een helm. Toen ik achter de dader aan wilde gaan, werd ik getackeld en ben ik gevallen. Dan kreeg ik nog een stamp."

Spoed

Huybrechts besloot daarop zo snel mogelijk verder te lopen naar de bussen. "Ik wilde niet riskeren dat het nog erger zou worden. Thuis ben ik dan meteen naar de spoed gegaan en daar bleek dat mijn rechtersleutelbeen op 2 plaatsen gebroken was."

Ik zou 4 tot 6 weken out zijn. Ik hoop dus op 4 weken, want dan staat er een tornooi op het programma

Kim Huybrechts, darter

Gezien de breuk aan de kant zit van de arm waarmee hij werpt, zit darts er niet meteen in. "Gelukkig hebben ze me wel verteld dat breuken aan het sleutelbeen bij de breuken zijn die het snelste genezen. Ik zou 4 tot 6 weken out zijn. Ik hoop dus op 4 weken, want dan staat er alweer een tornooi op het programma."

Euro Tour in Antwerpen

En het is voor Huybrechts een bijzonder tornooi. "Het is een kwalificatietornooi voor de Euro Tour in Antwerpen, mijn geboortestad. Dat stond dus met stip aangeduid in de agenda."

De politie van Brussel bevestigde dat er enkele vechtpartijen waren na de bekerfinale, maar zij hadden geen informatie over gewonden. "Ik heb ook nog geen klacht ingediend. Daar in dat parkje heb ik ook geen politie gezien, wat ik wel vreemd vond. Ik weet ook niet of het zin heeft om een klacht in te dienen, want veel weet ik niet van de dader."

In het ziekenhuis werd duidelijk dat Huybrechts zijn sleutelbeen op 2 plaatsen gebroken heeft.
Foto: Facebook Dartshop Hurricane

Meest gelezen