© atv

SPORT KORT. Greet Minnen uitgeschakeld in Rome, FT Antwerpen voorbij Herentals naar halve finale van de play-offs

Elke dag en overal ter wereld zijn Antwerpse sporters en clubs actief en wij volgen hun prestaties op de voet. Blijf op de hoogte via deze LIVE.

red
Hannes van Gael

Futsal - Vrouwen FT Antwerpen dicht bij tweede opeenvolgende titel

De vrouwen van FT Antwerpen wonnen zondag de topper bij dichtste achtervolger Futsal Besiktas Gent met 1-4. met nog vier speeldagen voor de boeg hebben de troepen van trainer-coach Carmelo Nieddu voldoende aan vier punten om voor het tweede opeenvolgende jaar de titel te pakken. Winst volgende week in eigen huis tegen nummer acht Aalst kan maken dat Antwerpen de week erna de titel kan pakken op verplaatsing bij RWD Molenbeek. Mocht het dan niet lukken dan blijven er nog verplaatsingen naar opnieuw Aalst en een thuiswedstrijd op de slotdag tegen Anderlecht om die noodzakelijke punten te pakken. (mabe)
Hannes van Gael

Beachvolleybal - Sarah Cools en Lisa Van den Vonder winnen in Hilversum

Sarah Cools en Lisa van den Vonder zijn het beachseizoen gestart zoals ze het voorbije seizoen geëindigd zijn: met een overwinning. Het duo sloot het seizoen af met een verrassende overwinning van het Future-tornooi in Mallorca, het begon dit seizoen met winst in Hilversum. Daar won het Antwerps-Kempens duo de eerste manche van het Nederlandse kampioenschap Queen/King of the Court, een spectaculaire afgeleide van het gewone beachvolleybal. Bij die Queen of the Court spelen meerdere teams tegen elkaar en wordt het team dat een punt verliest vervangen door een derde, vierde .. team. Cools - Van den Vonder wonnen al hun wedstrijden in de halve finales en waren ook in de finale outstanding. Komend weekend vertegenwoordigen ze ons land in de eerste manche van de Nations-cup, een competitie voor landenteams. Een week later staan ze in Madrid in het zand voor het eerste Future-tornooi. 
Thomas Franken

Tennis - Greet Minnen uitgeschakeld in Rome


Greet Minnen (WTA 76) heeft de eerste horde op het WTA 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome niet kunnen nemen. Ze verloor van de Russin Diana Shnaider (WTA 62) na 1 uur en 26 minuten tennis in twee sets in de Italiaanse hoofdstad: 6-2 en 6-3.
In de tweede ronde neemt Shnaider het op tegen een landgenote: het vijftiende reekshoofd Liudmila Samsonova (WTA 17), die vrij was in de openingsronde, vormt het volgende obstakel.

Elise Mertens (WTA 30) is het 27ste reekshoofd op het graveltoernooi in de Italiaanse hoofdstad en staat als tweede Belgische op de hoofdtabel. Zij komt na een bye uit tegen de Tsjechische Katerina Siniakova (WTA 36) of de Italiaanse Nuria Brancaccio (WTA 292) in de tweede ronde.

De Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek topt het deelnemersveld in dit laatste grote toernooi voor Roland Garros. De Kazachse Elena Rybakina (WTA 4) verdedigt haar titel.
Hannes van Gael

Futsal - FT Antwerpen naar halve finales play-offs

FT Antwerpen heeft zich dankzij een 6-1 overwinning tegen Real Elmos Herentals in de beslissende derde wedstrijd van de kwartfinales geplaatst voor de halve finales van de play-offs. De Sinjoren domineerden van begin tot einde, maar ze botsten op een sterke bezoekende doelman en morsten met de kansen zodat Herentals met een gevleide 2-0 achterstand de rust in ging. Na de pauze probeerde Herentals met vijf veldspelers het tij te keren. Het kwam nog even dreigen bij 3-1, maar kreeg uiteindelijk een 6-1 om de oren. Vrijdag trekt FT Antwerpen naar zwarte beest Hasselt, dat in competitie twee keer de betere was, voor de eerste halve finale, de week erna vrijdag volgt de tweede wedstrijd. Is er dan geen winnaar dan volgt er nog een derde  wedstrijd, vermoedelijk op maandag 20 mei. (mabe)
Hannes van Gael

Tafeltennis - Sokah Hoboken kent schitterend start van maand mei

Voor Sokah Hoboken is de maand van de waarheid goed gestart. Vorige week werd de Beker van Vlaanderen gewonnen, een voorbode voor het grotere werk dat er nog aan komt. Vrijdag plaatste het Hobokense team zich probleemloos voor de finale van de Beker van België na een 4-0 overwinning tegen Castellinoise. Zondag won het de competitietopper tegen de nummer drie in het klassement Virton met 6-0. Cijfers die niet alles zeggen, want koploper Sokah had de handen vol met de fel van zich afbijtende Waalse ploeg. Donderdag is Sokah uitgesproken favoriet in de finale voor de Beker van België tegen middenmoter Namen. Mocht Sokah die finale winnen dan kan het op 19 mei de dubbel realiseren als het in een rechtstreeks duel met directe achtervolger en regerend landskampioen Diest minimaal gelijk speelt. Het zou de eerste titel zijn in het bestaan van de club. (mabe)
Dennis Rosiers

Squash - Nele en Tinne Gilis bezorgen Belgische vrouwenteam Europese titel

De droom van Nele en Tinne Gilis is waarheid geworden. De Europese landentitel is binnen. Meteen is de kater van het zilver van vorig jaar weggespoeld. In de finale tegen topfavoriet en regerend Europees kampioen Engeland namen beide zussen hun team op sleeptouw. Nele Gilis zette meteen de toon met een 3-1 overwinning tegen zwarte beest Georgina Kennedy, de speelster die haar enkele weken geleden nog van de tornooizege in Duitsland hield. De vreugdekreet na die winst maakte duidelijk dat er heel veel stress van de schouders viel. 
Marie Van Riet verloor vervolgens de tweede wedstrijd, waardoor de druk op de schouders van Tinne Gilis kwam te liggen. De jongste van de zussen won vlot de eerste set tegen Jasmine Hutton en leek bij 9-4 in set twee op weg naar een vlotte winst. Toch werd het nog spannend  en moest Tinne alles uit de kast halen om nipt met 12-10 de 2-0 op het bord te zetten. Meteen was ook de weerstand van de Engelse gebroken want als een furie stoomde Tinne in set drie naar 11-2 en de zekerheid van de eerste Europese landentitel. De vreugde in het Belgische kamp was enorm. "Dit is met overschot het mooiste moment uit mijn carrière" stamelde een zielsgelukkige Tinne in de armen van zus Nele en de ganse Belgische selectie. (mabe )
Hannes van Gael

Squash - Nele en Tinne Gilis bezorgen nationale vrouwenteam plaats in EK-finale

Nele en Tinne Gilis hebben in de halve finale tegen Frankrijk nogmaals getoond waarom ze beiden in de top tien van de wereld thuis horen. Nadat Chloé Crabbé een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde waarin ze met 1-3 (9-11, 12-14, 11-5 en 3-11) van Lauren Baltayan verloor, konden beide zussen zich geen misstap meer veroorloven. Nele Gilis bracht na een vlotte 3-0 (11-5, 11-6 en 11-7) tegen Marie Stephan België langszij waarna zus Tinne in de beslissende wedstrijd tegen Enora Villard de puntjes op de i zette. De jongste van de zussen won eveneens met 3-0 (11-7, 11-5 en 11-4) en zorgde zo voor de vierde opeenvolgende 2-1 op dit EK. Zo spelen onze landgenotes voor het tweede jaar op rij de finale tegen favoriet Engeland, dat in de andere halve finale Wales met 2-0 opzijzette. (mabe)
Hannes van Gael

Squash - Nele en Tinne Gilis met nationale ploeg naar halve finales EK

Nele en Tinne Gilis hebben samen met Chloé Crabbé en Marie Van Riet een eerste stap richting finale gezet. Het kwartet werd groepswinnaar na drie 2-1 overwinningen tegen Schotland, Wales en Zwitserland. Ze ontlopen door die eerste plaats topfavoriet Engeland in de halve finales. Vrijdag strijden ze tegen Frankrijk om een plaats in de finale. Ook de mannen, met Joeri Hapers en Mats Raemen uit de provincie Antwerpen, misten hun start niet. Ze spelen vrijdag tegen Hongarije voor een plaats in de finale van de tweede divisie. Lukt het hen die finale te bereiken dan spelen ze volgend seizoen, net als de vrouwen, op het hoogste niveau. (mabe)
Thomas Franken

Volleybal - Brabo Antwerp mannen volgend seizoen actief op het hoogste niveau

Opnieuw volleybal op het hoogste niveau in Antwerpen volgend seizoen. Omdat vanuit de volleybalbond de teams uit de top drie uit eerste nationale de kans kregen de stap naar het hoogste niveau te zetten, hebben de Sinjoren die vice-kampioen werden die kans gegrepen. De volleybalsupporters uit de regio kunnen dan in Deurne opnieuw nationale topteams als Roeselare en Maaseik aan het werk zien. "Omdat we als club voldoen aan de licentievoorwaarden van de Lotto Volley League  en deze competitie een gesloten competitie zou worden zonder degradanten en we die kans kregen, hebben we beslist die te grijpen", klinkt het vanuit bestuurskringen. (mabe)
Hannes van Gael

Golf - Manon De Roey verstevigt leidersplaats in Zuid-Afrika

Manon De Roey staat na de derde ronde steviger aan de leiding in het South African Women's Open (Ladies European Tour/320.000 euro). De 32-jarige Antwerpse kwam zaterdag op de Erinvale golfbaan in Kaapstad rond in 66 slagen, zes onder par, en bracht haar totaal daarmee op 202, veertien onder.
De Marokkaanse Ines Laklalech deed zaterdag nog een slag beter dan De Roey en is nu op drie slagen haar eerste achtervolgster. De Zweedse Lisa Petterson heeft als derde vier slagen goed te maken. De Engelse Rosie Davies, vrijdag op één slag tweede, had voor haar derde ronde 71 slagen nodig en tuimelde naar de vijfde stek.
Met 66 slagen realiseerde De Roey haar beste ronde van het toernooi. Ze putte er negen birdies voor weg, waartegen ze drie bogeys moest noteren. Als ze zondag standhoudt, boekt De Roey een tweede overwinning op de European Tour. In 2022 won ze de 'Aramco Team Series in Bangkok. Begin dit seizoen blonk ze al uit met een derde plaats op het Kenia Open.
Hannes van Gael

Futsal - GS Hoboken Ster kansloos onderuit tegen RSCA

GS Hoboken was zoals verwacht geen partij voor landskampioen RSCA in de geen match van de kwartfinales van de Play-offs. Na twee minuten was de wedstrijd al gespeeld want Hoboken zag de bezoekers uit twee kansen twee doelpunten scoren. Nog eens twee minuten later stond het 0-4. Boeken toe. Voor de rust dikte de score nog aan tot 0-5. Uiteindelijk verloor Hoboken met 1-8. De thuisploeg had zelf ook kansen op meer doelpunten, maar het benutte die niet. Een groot verschil met RSCA dat dodelijk efficiënt was en aan bijna 80 procent scoorde. (mabe)
Thomas Franken

Golf - Thomas Pieters rukt op naar vijftiende plaats in Adelaide (LIV Golf Tour)


Met een tweede ronde van 67 slagen is Thomas Pieters zaterdag van de 23e naar de vijftiende plaats geklommen op het LIV Tour-golftoernooi (25 miljoen dollar), dat doorgaat op de Grange-golfbaan in het Australische Adelaide. Pieters, die van start ging op de zesde hole, putte op de zevende hole een birdie weg. Op hole acht liep het fout met een triple bogey als gevolg. De Antwerpenaar begon echter aan een sterke remonte en putte vervolgens nog zeven birdies weg, wat resulteerde in een ronde van vijf onder par en een gedeelde vijftiende plaats. Met zijn totaalscore van 136 slagen, acht onder par, telt hij zes slagen meer dan de Amerikaan Brendan Steele, die de leiding waarneemt en één slag beter doet dan de Nieuw-Zeelander Danny Lee.
In het ploegenklassement staat team RangeGoats GC, met Thomas Pieters en de Amerikanen Bubba Watson, Matthew Wolff en Peter Uihlein, op een gedeelde zesde plaats met een score van 28 onder par. De leiding, met een score van 35 onder par, is voor Torque GC met de Chilenen Joaquin Niemann en Mito Pereira, de Colombiaan Sebastian Muñoz en de Mexicaan Carlos Ortiz.
Hannes van Gael

Futsal - FT Antwerpen op een zege van halve finales Play -offs 

FT Antwerpen heeft de eerste van best-of-three wedstrijden in de kwartfinales van de Play -offs met 3-6 gewonnen bij Real Herentals. Antwerpen kwam voor de rust 0-2 voor, maar het zag de thuisploeg na de pauze langszij komen bij 3-3. In de slotfase stoomden de Sinjoren naar een vlotte 3-6 zege. Als Antwerpen de terugwedstrijd op 3 mei wint, zit het in de halve finales. (mabe)
Hannes van Gael

Squash - Tinne Gilis naar halve finales in El Gouna

Tinne Gilis heeft zich geplaatst voor de halve finales van het Platinum-tornooi in het Egyptische El Gouna, één van de vijf grotere tornooien. In de kwartfinales tegen de Egyptische Salma Hany kwam Tinne Gilis via 11-8 en 11-0 twee sets voor, maar in sets drie en vier moest ze met 7-11 en 10-12 het onderspit delven. Na iets meer dan een uur stoomde ze via 8-2 naar 11-5 winst in set vijf tegen de Egyptische die in de achtste finales nog zus Nele uit het tornooi gekieperd had. (mabe)
Thomas Franken

Tennis - Greet Minnen laat matchbal liggen en grijpt naast plaats op hoofdtabel in Madrid


Greet Minnen (WTA 69) heeft zich maandag niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het WTA 1.000-toernooi in de Spaanse hoofdstad Madrid (gravel/8.770.480 dollar). Minnen, het derde reekshoofd in de voorrondes, verloor in de tweede (en laatste) kwalificatieronde tegen de Colombiaanse Emiliana Arango (WTA 121) in drie sets: 2-6, 7-6 (10/8) en 6-1. De partij, waarin de Kempense in de tiebreak van de tweede set een matchbal liet liggen, duurde 2 uur en 20 minuten.
Naast de 26-jarige Minnen nam ook Yanina Wickmayer (WTA 88) deel aan de kwalificaties in Madrid. Zij verloor maandag haar eerste kwalificatieronde in twee sets (6-1 en 6-4) van de Tsjechische Sara Bejlek (WTA 136). Elise Mertens (WTA 29) staat rechtstreeks op de hoofdtabel in de Spaanse hoofdstad en is vrij in de eerste ronde.
Hannes van Gael

Squash - Nele en Tinne Gilis gaan allebei naar achtste finales

Nele en Tinne Gilis hebben zich op het Platinum-tornooi, vergelijkbaar met een Garnd Slam in het tennis, in het Egyptische El Gouna geplaatst voor de achtste finales. Europees kampioene Nele Gilis had geen problemen met de Welshe Tesni Murphy en won haar wedstrijd na een moeilijke eerste set uiteindelijk vlot met 3-0 (12-10, 11-7 en 11-2). Zus Tinne Gilis had meer moeite met de Egyptische Fayrouz Aboelheir, maar ze won na verlies van de tweede set uiteindelijk met 3-1 (11-9, 8-11, 11-8 en 11-7). (mabe)
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport