Man slaat vriendin gebroken neus en hersenschudding, over twee weken trouwen ze

© shutterstock

Een dertiger uit Oost-Vlaanderen moest zich gisteren voor de derde keer verantwoorden voor slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Hij werd al twee keer veroordeeld, maar is nog steeds samen met zijn vriendin. Over twee weken trouwen ze, tot grote verwondering van de rechter.

cma

“Dat ik hier nu voor de rechter sta, is een beetje een domper op de feestvreugde”, klonk het bij de dertiger uit Oost-Vlaanderen. Hij stond voor de Gentse correctionele rechtbank omdat hij zijn vriendin tijdens een ruzie een gebroken neus, kneuzingen in het aangezicht en een hersenschudding sloeg.

“Dat gij al twee keer veroordeeld zijt voor exact dezelfde feiten, is een domper op mijn feestvreugde”, repliceerde de rechter.

Spijtige zaak

“Uw vriendin was er zeer slecht aan toe na uw agressie. Hoe loopt het nu tussen jullie?”

“Alles gaat goed, we trouwen binnen twee weken”, klonk het bij de beklaagde. “Het is een spijtige zaak, maar ze ligt achter ons.”

Het openbaar ministerie vroeg zeven maanden cel en een boete van 800 euro met probatie-uitstel. De man zou begeleiding moeten volgen om de spanningen en zijn agressie in toom te leren houden. Omdat de man in 2013 en 2016 al eens opschorting van straf kreeg voor partnergeweld, zag het openbaar ministerie een nieuwe opschorting van straf niet zitten.

Op 14 juni doet de rechter uitspraak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen