Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Nog twee weken voor droomtransfer voor Eden Hazard

► Eden Hazard speelt al zes jaar in Londen en hunkert naar een nieuwe uitdaging.Beeld Photo News

Chelsea blokkeert nog altijd de droom van Eden Hazard naar Real Madrid. Zo'n twee weken voor het einde van de Engelse transferdeadline smeekt de Rode Duivel om een goede afloop.

Ongetwijfeld heeft Eden Hazard (27), laatst gespot in de Algarve, al zorgelozere vakanties beleefd. Er spookt een transfer door het hoofd en de tijd staat niet aan zijn kant. Zijn werkgever evenmin. Nog zeventien dagen heeft Real Madrid om een vergelijk te vinden met Chelsea over Hazard. Op 9 augustus sluit immers de transfermarkt in Engeland, veel vroeger dan in alle andere competities.

In principe zijn overgangen naar buitenlandse liga's dan nog mogelijk, maar de Londense club is niet zinnens een van zijn sterspelers na de deadline te laten vertrekken. Liefst van al ziet eigenaar Roman Abramovitsj sportief en commercieel uithangbord Hazard blijven, zonder slag of stoot in de komende weken. Dat is de belofte die ze aan nieuwe coach Maurizio Sarri hebben gemaakt. Wishful thinking?

Tien dagen nadat Hazard in Sint-Petersburg nogmaals benadrukte dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is, staan de gesprekken op clubniveau nog nergens. Na een nieuwe njet van Neymar en de onbeschikbaarheid van Kylian Mbappé (beiden PSG) is hij wel degelijk de prioriteit van Real. Hazard, een van de sterren op het WK, moet na het vertrek van Ronaldo de nieuwe Galáctico worden.

Over de recordsom van 225 miljoen euro zouden ze op Stamford Bridge wel nadenken. Real is niet bereid zoveel te betalen

Een kans die hijzelf evenmin wil laten liggen. Van kindsbeen af droomt hij ervan om ooit voor Real te spelen. Dat weten ze bij Chelsea, dat weten ze ook bij Real. Zijn "jullie kennen mijn voorkeursbestemming", daar in Rusland, was de laatste bevestiging voor de Koninklijke om vol op hem in te zetten. De club stond al lange tijd in contact met zijn entourage en de afgelopen weken werden die contacten geïntensifieerd. Dealmakers roken hun kans. Alleen: veel tijd rest er niet meer.

Zijn wens is op dit moment geen werkelijkheid. Zeker omdat Chelsea alle pogingen tot onderhandelingen blijft blokkeren. Hazard is niet te koop. Vanuit Spanje liep er nog geen officieel miljoenenbod binnen, wat diverse websites in Frankrijk, Engeland en Spanje hun lezers ook wijsmaken. Vooral omdat Real uit gesprekken met makelaars en vertegenwoordigers van de Engelse club weinig aanmoedigingen heeft gekregen.

Een wereldrecordsom van 225 miljoen euro, een bod waarover ze op Stamford Bridge wel zouden nadenken, is Real niet bereid te betalen. In Madrid hopen ze op een veel gunstiger tarief. Pas als die kleine opening op een betere prijs er is, zal Real echt bewegen. In de eerste plaats zal dan naar de speler worden gekeken. De Champions League-winnaar ziet targets graag een overgang forceren. Vraag is of Hazard zover wil gaan in de jacht op zijn droom.

Ook Courtois wacht af

Bronnen bij Chelsea fluisteren dat ze Hazard proberen te paaien met een nieuwe overeenkomst van ruim 335.000 euro bruto per week. Deel van het getouwtrek. Nochtans liet Hazard zijn werkgever in december weten dat hij zijn in 2020 aflopende contract niet verlengt en dat hij na zes jaar in Londen toe is aan iets anders - de stap naar de absolute Europese top. Zijn uitspraken in Rusland kwamen dus allesbehalve als een verrassing.

Thibault Courtois met zijn dochter op de arm tijdens de afgelopen wereldbeker.Beeld AFP

Achter de schermen heeft Chelsea zich de voorbije zes maanden voorbereid op een mogelijk vertrek en zijn er ook lijntjes uitgelegd naar potentiële vervangers, maar als het van Abramovitsj afhangt, blijven die in een schuif. Het is de bedoeling van de club om Hazard uit de markt te prijzen. Maar wat als die straks een officieel transferverzoek indient?

Ondertussen wacht Thibaut Courtois op Tenerife nog altijd ongeduldig op de afhandeling van zijn droomtransfer naar Real. Chelsea en de Spaanse club zijn het principieel eens over een transfersom van circa 40 miljoen euro en de nationale nummer één is er al een tijdje persoonlijk uit over een miljoenencontract. Alleen: Chelsea heeft nog altijd geen vervanger beet en zolang die er niet staat, geeft zijn club niet de finale zegen.

Hazard wil Courtois straks graag vervoegen in Bernabéu. De doelman hoopt hetzelfde.