Verschillende politieke kopstukken namen deel aan het verkiezingsdebat.© Ursulinen Mechelen

Ursulinen Mechelen maakt leerlingen warm voor politiek met verkiezingsdebat: “De scholieren legden hen het vuur aan de schenen”

Mechelen -

Tweehonderd leerlingen van Ursulinen Mechelen woonden maandag een verkiezingsdebat bij op school. Kopstukken van verschillende partijen gingen er met elkaar in debat over thema’s als koopkracht, het klimaat en mobiliteit. De scholieren werden er de afgelopen weken op voorbereid.

In juni trekken heel wat jonge mensen voor het eerst naar de stembus. Om hen daar zo goed mogelijk op voor te bereiden, organiseerde Ursulinen Mechelen maandag een verkiezingsdebat in het Diocesaan Pastoraal Centrum. Er werd gedebatteerd over bepaalde thema’s als de koopkracht, mobiliteit en het klimaat. De politici moesten ook kleur bekennen wat verschillende stellingen betreft.

Jan Van Camp (N-VA), Sammy Mahdi (CD&V), Faysal El Morabet (Groen), Oskar Seuntjens (Vooruit), Pia Indigne (Open VLD), Jos D’Haese (PVDA) en Dries Devillé (Vlaams Belang) namen het tegen elkaar op. Met het debat wil de school leerlingen en leraren informeren over de democratie en hen warm maken voor de politiek.

Tweehonderd leerlingen woonden het debat bij.© Ursulinen Mechelen

Voorbereid

“De leerlingen werden de voorbije weken voorbereid in de lessen geschiedenis en godsdienst. Ze beten zich vast in moeilijke dossiers en legden de politici het vuur aan de schenen met spitante vragen. Het was uiteindelijk aan de politici om de jongeren te overtuigen van hun visie”, aldus de leden van de werkgroep Verkiezingen van Ursulinen. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners