© CN

Man waait van dak terwijl hij het probeert te herstellen

Francesco Battista uit de Peperhofstraat in Genk is donderdag van zijn dak gewaaid toen hij het tijdens de storm wilde herstellen. De man liep daarbij kneuzingen en een pijnlijke rug op. Toch wilde hij niet naar het ziekenhuis vooraleer zijn dak verankerd was en zijn huisgenoten veilig zaten.

CN

“Ik hoorde dat mijn dak aan het rammelen was”, zegt Francesco. “Ik zag de platen en de roofing al op en neer slaan. Om erger te voorkomen ben ik zelf op het dak gekropen. Maar dat is niet goed afgelopen. Een hevige rukwind blies me van het dak af waardoor ik op de verharde oprit terechtkwam. Ik heb verschrikkelijk veel pijn, maar ik ga mij pas laten controleren als ik zeker ben dat het niet nog erger wordt en dat mijn kinderen en andere huisgenoten veilig in huis kunnen zijn.”

© CN

In de Guillaume Lambertlaan in Zwartberg viel een boom dwars over de weg. Een bestuurder kon nog net voorkomen dat zijn wagen er onder belandde. Het verkeer was in beide richtingen volledig afgesloten. De brandweer moest de boom in stukken zagen en kreeg voor het wegwerken van de takken hulp van een medewerker van Infrax.

© CN

In de Lijsterstraat in Houthalen-Helchteren viel een boom op enkele geparkeerde wagens. De schade daar bleef op wat krassen en blutsen na beperkt.

IN BEELD. Storm richt ravage aan in Limburg

Hebt u foto’s van de schade die de storm heeft aangericht? Bezorg ze ons via deze uploadmodule.