© Stijn Van de Sande

Parkeerdruk leidt tot kleine irritaties

Een actrice en een bezoeker van ’t Echt Mechels Theater kregen het vrijdag- en zaterdagavond even aan de stok met bezoekers van de moskee op de Olivetenvest. Een tekort aan parkeerplaatsen ligt aan de basis.

svds

Vrijdag parkeerde een actrice van ’t Echt Mechels Theater op de Olivetenvest haar wagen op een van de parkeerplaatsen aan de vlakbij gelegen moskee. “Maar daar kreeg ze meteen heel wat reclamaties over”, vertelt Henri Geens van de toneelvereniging. “Enkele bezoekers van de moskee kwamen op haar af gestapt en zeiden haar dat de parkeerplaatsen van hen waren. Dat is uiteraard niet het geval. De parking is er daar voor iedereen en dat heeft de actrice hen ook gezegd. Ze heeft voet bij stuk gehouden en liet haar auto daar staan.”

Een dag later deed zich hetzelfde voor, maar dan met een bezoeker die een voorstelling wilde bijwonen. “Ook hij zette zijn wagen op de parkeerplaatsen vlak bij de moskee, maar net als bij de actrice viel dat niet in goede aarde. “Opnieuw zeiden enkele moskeebezoekers dat hij zich ergens anders moest zetten, want dat deze plaatsen voor hen waren”, aldus Geens. “Ze zouden daar ook nog aan toegevoegd hebben ‘dat de hele straat van hen is’. Ze hebben hen nooit bedreigd, maar zowel de actrice als de bezoeker vertelden me wel dat ze zich geïntimideerd voelden.”

Volgens Geens waren het niet de eerste opstootjes. “Geregeld ervaren we overlast, zoals het gevaarlijk fietsen op het voetpad of mijn wagen blokkeren door bumper-aan-bumper te parkeren. Dat zijn kleine dingen, waardoor we de politie er nog niet bijhaalden, maar na verloop van tijd word je dat wel beu. Gesprekken met de imam leverden ook nog niets op.”

Bij de politie Mechelen-Willebroek kregen ze afgelopen weekend geen melding van de twee incidenten, maar roepen ze wel op om hen in het vervolg te contacteren. “Wanneer mensen overlast ervaren of een vermoeden hebben dat er inbreuken plaatsvinden, dan vragen wij om ons te contacteren”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Onze mensen zullen steeds ter plaatse gaan om te bemiddelen tussen de verschillende partijen of op te treden als dit nodig blijkt.”