VIDEO. Hij kreeg er geen assist voor, maar Belgisch toptalent Mika Godts opnieuw ‘on fire’ in shirt van Ajax

Ajax heeft Volendam zondagnamiddag op de 32e speeldag van de Eredivisie veroordeeld tot de Keuken Kampioen Divisie volgend seizoen. De Amsterdammers duwden het gaspedaal in en wonnen overtuigend met 1-4.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Kenneth Taylor, Chuba Akpom en Brian Brobbey troffen raak voor de Amsterdammers in het vissersdorp. Benaissa Benamar redde de eer. Mika Godts startte in de basis in het winnende kamp en mocht ruim 70 minuten meespelen. Onze 18-jarige landgenoot kreeg geen assist op zijn naam na een geweldige run op links, maar leidde wel de goal van Akpom prachtig in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op hetzelfde tijdstip vierde Utrecht met het kleinste verschil tegen de troosteloze hekkensluiter Vitesse: 1-0. Victor Jensen (48.) kroonde zich tot matchwinnaar met het enige doelpunt van het duel. Othman Boussaid ging in de 71e minuut naar de kant bij de Domstedelingen.

In het klassement van de Nederlandse eerste klasse prijkt Ajax op de vijfde plaats met 52 punten. Utrecht volgt op de zesde positie met 49 eenheden. Volendam is zeventiende en voorlaatste met negentien punten. Met nog twee speeldagen voor de boeg kan het Excelsior Rotterdam (26 ptn) niet meer bijbenen. Vitesse sluit de rangen, op de achttiende positie, met twee eenheden. De noodlijdende Arnhemmers kregen zo’n twee weken geleden een puntenaftrek van achttien stuks, maar behielden wel hun licentie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal