De supporters van Beerschot lieten dit seizoen duidelijk verstaan wat ze van United World vinden.© Isosport

Aandeelhoudersvergadering op het Kiel: komt Beerschot volledig in Saudische handen?

Vrijdagnamiddag komen de aandeelhouders van Beerschot samen om de toekomst van de club te bespreken. Het is geen geheim dat voormalig voorzitter Francis Vrancken en zijn kompaan Philippe Verellen hun aandelen willen verkopen. Maar wat is het Saudische United World van plan? Iedereen snakt naar antwoorden.

Koen Frans

Francis Vrancken (DCA) bezit 12,5 procent van de aandelen bij Beerschot. Hij is die liever kwijt dan rijk. Hetzelfde geldt voor zijn collega Philippe Verellen van Wolf Oil. Samen hebben ze op dit moment nog een vierde van de aandelen van de club in handen. De andere 75 procent is in handen van United World. De Saudische holding van prins Abdullah bin Mosaad had aanvankelijk ook wel oren naar eventuele nieuwe investeerders. Voormalig CEO Frederic Van den Steen kreeg ruim een jaar geleden dan ook een mandaat om de club in de markt te zetten. Maar ondanks enkele concrete voorstellen en het enthousiasme bij de Vlaamse aandeelhouders over een Chinese kandidaat-investeerder, lijkt de Saudische prins inmiddels niet meer geneigd om zijn aandelen van de hand te doen. Maar wat is United World dan wel van plan? Daar heeft iedereen het raden naar. Spelers, trainers en supporters snakken naar duidelijkheid. En er ging al veel kostbare tijd verloren.

Gaat United World de Vlaamse investeerders uitkopen? Of blijven Vrancken en Verellen tegen wil en dank aan boord?

Deze week komen er naar alle waarschijnlijkheid antwoorden op de meest prangende vragen. Woensdag beloofde United World bij monde van COO Oliver Seitz in een onderhoud met enkele sponsors dat er concrete plannen zijn voor de bouw van het jeugdcomplex aan het Universiteitsplein en dat er een sportief budget voor het nieuwe seizoen klaarligt. Op vragen over een eventuele verschuiving van de aandelen werd ontwijkend gereageerd. Gaat United World de Vlaamse investeerders uitkopen? Of blijven Vrancken en Verellen tegen wil en dank aan boord? Daar zal de online aandeelhoudersvergadering van vrijdagnamiddag in principe meer duidelijkheid over moeten scheppen.

LEES OOK.Chinese groep trekt stekker uit onderhandelingen met Beerschot

Wat inmiddels wel al duidelijk is: United World zal niet vertrekken. Ondanks de aanhoudende supportersprotesten zien de Saudi’s voor zichzelf nog een toekomst op het Kiel. Ze hebben een groot eergevoel en zullen de club niet zomaar laten doodbloeden, klinkt het achter de schermen. Maar het is wel stilaan vijf voor twaalf. Na de vergadering van vrijdag is het voor alle aandeelhouders hoog tijd om kleur te bekennen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer