© Nathalie Colmonts

Selena Brummans (16) uit Jesseren zamelt 1.815 euro in voor Team D4Life Kom op tegen kanker

Een opdracht voor school was de aanzet voor het inzamelen van dit bedrag. "Eigenlijk moesten we enkel beschrijven hoe we geld zouden kunnen inzamelen en voorbeelden geven, maar ik was gemotiveerd om dit ook werkelijk uit te voeren", zegt Selena. De laatste tijd heb ik samen met mijn familie van kortbij meegemaakt wat een vieze ziekte kanker wel is. Daarom wou ik graag mijn steentje bijdragen.

Nathalie Colmonts

Selena verloor haar opa aan kanker en ziet haar oma en heer tante Lea al jaren vechten tegen de ziekte. "Wij weten hoe het is om iemand te verliezen en daarvan af te zien, daarom dat we besloten om wafeltjes te bakken ten voordele van Kom op tegen kanker".

Zich inzetten voor het goede doel zit er al lang 'ingebakken' bij Selena, als jong meisje verkocht ze ook al azalea's ten voordele van Kom op tegen kanker samen met haar zus.

Samen met de hulp van haar mama en haar tante werd er dan ook tegen de sterren op gebakken. "In eerste instantie was het plan om enkel aan familie en vrienden te verkopen maar de verkoop liep zo goed dat we besloten om een tandje bij te steken!"Selena verkocht dan ook wafels in de straten, stond op de kerstmarkt in Bommershoven en verstuurde een hoop sms-jes om zoveel mogelijk te verkopen. "Op een gegeven moment stond ik samen met mijn mama met drie wafelijzers tegelijk te bakken om alles klaar te krijgen", zegt de trotse Selena.Na twee maanden bakken en verkopen rondde ze de actie af met het immense bedrag van 1.815 euro!

Via de buurvrouw kreeg Selena te horen dat vzw D4Life, gevestigd in Borgloon al enkele jaren deelneemt aan de 1000 km voor Kom op tegen kanker en hiermee geld inzamelt voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Selena besloot dan ook om het geld aan dit team te storten zodat het zeker in goede handen terecht komt!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer