Direct naar artikelinhoud
Saudi-Arabië

"Saudi-Arabië onderschept opnieuw raket vanuit Jemen"

Foto ter illustratie: een Saudische soldaat richt zijn wapen op de grens met Jemen.Beeld AP

De Saudi-Arabische luchtafweer heeft gisteren een raket onderschept die was afgevuurd vanuit een door de Houthi-rebellen gecontroleerde zone in Jemen. Dat melden de staatsmedia van Saudi-Arabië, dat een internationale coalitie leidt die bombardementen uitvoert tegen de Houthi's in het door een burgeroorlog getroffen land.

Het doelwit van de ballistische raket was de zuidelijke stad Jizan, dicht bij de grens met Jemen. Eén Pakistaan raakte volgens de internationale coalitie gewond, zo meldden de Saudische staatsmedia. De raketaanval werd ook bevestigd op de door de Houthi's opgerichte tv-zender Al Masirah, die stelde dat een militair kamp in Jizan geviseerd werd.

De door Iran gesteunde Houthi's vuren wel vaker raketten af op doelwitten in Saudi-Arabië, die meestal worden onderschept. Riyad voert al sinds 2015 bombardementen uit op de rebellen in Jemen, waar sinds het begin van de burgeroorlog volgens de Verenigde Naties al bijna 10.000 doden en 55.000 gewonden vielen. Het conflict leidde tot een zware humanitaire crisis.