Jelle Vossen komt opnieuw boven water na twee maanden bankzitten

© BELGA

Eventjes leek Wesley de onbetwiste aanvalsleider van Club Brugge, maar tijdens de laatste twee competitiewedstrijden kreeg Jelle Vossen opnieuw de voorkeur op de Braziliaan. Scoren deed hij nog niet, maar nuttig was hij telkens des te meer. “Ik heb er geen probleem mee als de coach mij lager posteert.” JUNIOR VERBEEKE

Junior Verbeeke

Hij lijkt zich opnieuw in de basis gevochten te hebben na een periode van twee maanden op de bank. Jelle Vossen speelde zowel op Anderlecht als thuis tegen Waasland-Beveren een verdienstelijke partij en is duidelijk opgelucht dat hij opnieuw wat meer aan spelen toekomt. “Voor Anderlecht had ik ruim twee maanden niet meer in de basis gestart, dus de automatismen kunnen altijd beter”, aldus Vossen. Scoren deed hij tijdens zijn eerste twee basisplaatsen op rij sinds augustus nog niet. Ook zijn spitsbroeder Diaby miste tegen Waasland-Beveren enkele huizenhoge kansen. Zwaar tilt hij daar niet aan, want hij weet dat het gevaar bij Club van alle kanten komt.

“Ik probeer op mijn manier nuttig te zijn voor de ploeg. Ik kwam een paar keer in scoringspositie en ik kwam ook veel aan de bal”, aldus Vossen. “Soms lijkt een bal er niet in te willen gaan, soms vliegen ze dan weer blindelings binnen. Dat komt wel goed. Ondertussen scoren andere jongens wel, dus er is geen probleem.”

Hans Vanaken

Waar hij ook vertrouwen in heeft, is het feit dat zijn Club Brugge op het goede spoor zit. Een riante voorsprong en de beste herfstkampioen sinds het invoeren van de play-offs: men is in het Jan Breydelstadion al slechter aan het seizoen begonnen. “Het is zaak om de rest op afstand te houden. Thuismatchen tegen – met alle respect – Waasland-Beveren moet je gewoon winnen. Voor de start van de competitie hadden we blind getekend voor de huidige stand van zaken.”

Ondanks het bijna perfecte parcours van Club in de Jupiler Pro League beseft Vossen dat blauw-zwart nog stappen moet zetten. De moeilijke eerste helft tegen Waasland-Beveren is hij nog niet vergeten. De wervelende tweede ook niet, al werd er wel te weinig afgewerkt. “De manier waarop de doelpunten tegen Beveren tot stand kwamen, toont dat er heel veel kwaliteit zit in deze groep. We hebben veel beweging en lopende spelers. En dan heb je nog eens Hans Vanaken die dingen ziet die een andere speler niet ziet. We raken beter en beter op elkaar ingespeeld. Maar we zijn er nog niet. Er zijn nog heel wat zaken vatbaar voor verbetering, ook persoonlijk. Maar het is natuurlijk positief dat we ondertussen wel op kop staan”, aldus de aanvaller, die tegen Waasland-Beveren als valse spits opereerde – een positie die hem duidelijk ligt. “Ik probeer mijn ding te doen en te spelen zoals de trainer mij opdraagt. Ik heb daar absoluut geen problemen mee. Er lag heel wat ruimte op het middenveld en we hebben daarvan kunnen profiteren. Het werkte gewoon.”

Meer over Jelle Vossen

Meer voetbalnieuws

Keuze van de redactie

Video