Veiling van drie Flandria’s afgelopen

De veiling van drie Flandria-boten is dinsdagmiddag afgelopen. Eigenaar Brabo gaat alvast akkoord met het bod op de ‘Flandria 1’, maar over de twee andere schepen beraadt het bedrijf zich nog. Wie de (kandidaat-)kopers zijn, weet men naar eigen zeggen nog niet.

Een paar weken geleden bood loodsenbedrijf Brabo de Flandria’s 1, 16 en 18 via de website van het veilinghuis Troostwijk aan. De startprijs was respectievelijk 15.000, 22.500 en 17.500 euro.

Dinsdag, omstreeks 15.00 uur, liep het bieden af. De ‘Flandria 1’ leverde na 46 biedingen uiteindelijk 80.300 euro. “Die verkoop is rond voor ons, gezien het minimumbedrag dat wij in gedachten hadden”, zegt commercieel directeur bij Brabo Koen De Groof. “Voor de twee andere schepen beraden we ons nog. We hebben daarvoor in principe 48 uur de tijd.”

De ‘Flandria 16’ klokte na 37 biedingen op 56.000 euro af, de ‘Flandria 18’ op 47.000 euro. Volgens De Groof komt er sowieso geen tweede veiling, mochten de biedingen niet worden aanvaard. “Mogelijk gaan we dan toch nog rechtstreeks verkopen, via de contacten die we eerder al hebben gehad”, klinkt het nog.

De commercieel directeur zegt het raden te hebben naar de reden dat het goedkoopst in de markt geplaatste schip voorlopig het hoogste bod ontving: “Het gaat natuurlijk over bieders tegen elkaar. De ‘Flandria 1’ is een kleiner schip, en is voor meerdere mensen dus misschien iets makkelijker te ‘behappen’? “

Alleszins ligt volgens De Groof de geboden prijs boven de schrootwaarde, waardoor hij aanneemt dat het schip nog zal worden ingezet.

Eerder kocht de Antwerpse ondernemer Philip De Prest nog het merk ‘Flandria’ en het schip ‘Flandria 24’ zelf.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer