Line is plots samen met een model en Jolien gooit haar brief weg: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher op

De kogel is door de kerk, alea iacta est en ’t is gebeurd: Lenny en Jolien blijven niet bij elkaar. Maar dat is niet het enige wat onze ‘Blind getrouwd’-watcher maandagavond opviel. Deze vijf dingen bleven hem bij, zag jij ze ook?

1. Het water is diep tussen Joris en Annelies. Of de heide breed.

In het huwelijk van Joris en Annelies zit nog evenveel leven als in een egel die de Antwerpse ring heeft overgestoken, dus zit er voor de twee niets anders op dan de rit uit te zitten. Een frisse neus halen kan helpen, dus werden er wandelschoenen aangetrokken voor een stevig tochtje op de heide. Joris en Annelies voerden een hartig gesprek over hun relatie, terwijl de cameraploeg het tempo probeerde bij te houden. Aanvankelijk wandelden Joris en Annelies nog naast elkaar, maar ineens verdween Joris links uit beeld. Was hij het beu en had hij een sprint naar huis getrokken? Helaas: hij verscheen weer in beeld omdat hij gewoon was uitgeweken om een beter spoor te volgen. “Ik had hier ook kunnen opschuiven”, zei Annelies, “hier lopen twee baantjes”. Joris vond het wel goed zo: “Dan heb je meer ruimte”. Het doet stilaan pijn aan de ogen, die twee.

© VTM

2. Plots blijkt Line getrouwd met een model.

Van je ouders moet je het hebben. Bij een bezoek aan de ouders van Victor kwam er een fotoalbum op tafel. “Victor had vroeger nogal weinig zelfvertrouwen”, vertelde zijn moeder, “die was nogal slordig. Dus dachten we: we doen iets als model, dan leerde hij ook een beetje voor zichzelf zorgen. Maar ik geloof niet dat het geholpen heeft”. De kinderfoto’s van Victor waren nog schattig, zijn foto’s als model? Laten we het houden op een jeugdzonde.

© VTM

3. Volgend seizoen kopen we onderleggers

Eén tafelgebruik blijft een doorn in het oog in dit programma: het gebrek aan onderleggers op tafel. Zelfs aan het einde van het experiment zaten Joke en Stijn met twee van haar vriendinnen gewoon met de borden “bloot” op tafel te eten: een mens zou toch denken dat daar geld voor is.

© VTM

4. Jolien gooit haar voorbereiding weg

Jolien had een stevige brief uitgetikt voor het beslissingsmoment met Lenny, maar besloot die voorbereiding op het laatste moment in de vuilnisbak te gooien: “Ik ga daar niet te veel op kijken, ik ga het toch allemaal met mijn eigen woorden zeggen”. Bedoelde ze daarmee dat wat in de brief stond, niet helemaal haar eigen woorden waren? We zullen het nooit weten. Het is over en uit tussen de twee en daar valt niets meer aan te veranderen.

© VTM

5. Zeg dat het niet waar is, Elke

Volgende week krijgen we de beslissingsmomenten van de vier andere koppels te zien. Uit de vooruitblik naar die aflevering valt weinig af te leiden, al hebben we wel ons hoofd gebroken over de woorden van Elke aan Tim. “Ik heb echt een supertoffe tijd gehad de voorbije vijf weken”, zei ze, “en ik had het met niemand anders willen beleven”. Veelbelovende woorden, al hebben we toch ergens het gevoel dat er een “maar” op komst was. Anderzijds: vlak voor het slapengaan gaven de twee elkaar wel een langere kus dan strikt gezien nodig was. Maar van wanneer dateert díe kus dan weer?

© VTM

Lees meer

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video