Muziekschool CDE zet iedereen aan tot zingen tijdens open les popzang

Edegem -

Muziekschool CDE biedt doorheen het jaar de cursus popzang aan voor volwassenen. Donderdagavond organiseerde ze opnieuw een open les en toonmoment voor geïnteresseerden.

In gemeentelijke basisschool Andreas Vesalius kwamen donderdagavond de cursisten van Muziekschool CDE samen voor een open les popzang. Ook nieuwkomers die interesse hadden om een kennis te maken met de cursus, waren welkom. Tijdens de les werd er aan de slag gegaan met het nummer Escape van Rupert Holmes. Nadat docente Dilys Cosemans de strofe voor zong, was het aan de cursisten en zo werden ze stap voor stap doorheen het nummer geleid.

“De sessie verliep heel vlot, het was een toffe groep om te begeleiden. Er is altijd een bepaalde drempel die je over moet als je voor de eerste keer in groep zingt, maar eigenlijk heeft iedereen zich goed ingezet. Dat is zowat het concept van de modules: er zijn geen verwachtingen, we beleven gewoon plezier in groep en als het niet direct lukt, is dat geen enkel probleem”, vertelt Dilys.

Muziekschool CDE geeft doorheen het jaar drie modules popzang zodat wie wenst verschillende opties heeft om in te pikken doorheen het jaar. In die modules brengen de cursisten alles wat pop is. “Van klassiekers als ABBA en Adele tot de nieuwste hits. Onze docente leert de technische zaken al doende uit, maar eigenlijk moet je bij ons vooral durven zingen en plezier maken”, besluit coördinator Peter Gielen.

Meer informatie over de cursus via de website van Muziekschool CDE. (IT)

Docente Dilys tijdens de cursus popzang.© CDE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Edegem