Dit klooster uit 1921 gaat tijdens de paasvakantie tegen de vlakte
Foto: Vanessa Dekeyzer

Oud klooster in Waanrode wordt kinderopvang

Een oud klooster in Waanrode bij Kortenaken wordt omgebouwd tot kinderopvang. Het klooster naast basisschool De Zonnebloem staat al jaren leeg. Tijdens de paasvakantie wordt het gebouw dat 100 jaar oud is afgebroken. 

Er is al jaren sprake van een nieuwe buitenschoolse kinderopvang Kiekeboe in Waanrode. Nu komt er schot in de zaak, want het oud klooster naast de kleuter-en basisschool langs de Oude Diestsestraat in Waanrode wordt afgebroken. Er komt een nieuwbouw in de plaats. Over een jaar zouden de werken klaar moeten zijn, iets later kan de kinderopvang dan van start gaan. 

“Oorspronkelijk werd ook aan andere locaties gedacht, maar een kinderopvang vlakbij de school lijkt voor iedereen de beste keuze”, meent schepen van Buitenschoolse Kinderopvang, Guy Vandebergh (N-VA). 

Tijdens de werken belooft het extra druk te worden in de buurt van de school, door voertuigen van aannemers en leveranciers die af en aan rijden. "Daarom vragen we aan ouders en leerlingen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen of om te parkeren op het parkeerterrein tegenover de kerk”, zegt burgemeester Kristof Mollu (KORTbij). “Ook zijn er ook afspraken gemaakt met de aannemer dat er geen leveringen plaatsvinden tijdens het begin en einde van de school.”

Meest gelezen