© Hans Otten

Bekende Gelenaar Dirk Kennis trekt uniek kartel

Dirk Kennis, de voormalige hoofdredacteur van Het Nieuwsblad van Geel, is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker van het kartel tussen sp.a, Groen en Beweging.net.

Hans Otten

Het raakte een week geleden bekend dat Beweging.net –het vroegere ACW- zich aanhaakt bij het kartel dat sp.a en Groen voorbereiden voor de verkiezingen van oktober. De arbeidersbeweging had eerder al te kennen gegeven de oude band met CD&V als bevoorrechte politieke partner door te snijden.

Beweging.net en de twee huidige oppositiepartijen konden elkaar meteen in een sociaal gestuurd programma vinden, op voorwaarde dat een ‘verbindende figuur’ over de partijgrenzen heen de lijst zou trekken.

Die witte raaf is gevonden in de figuur van Dirk Kennis, die decennia lang gezicht en hoofdredacteur was van het lokale weekblad Het Nieuwsblad van Geel. Momenteel is hij freelance journalist.

“Ik heb alle argumenten pro en contra afgewogen, maar had van oudsher al een affiniteit met elk van de drie kartelleden”, zegt Dirk Kennis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER